Intodeauna fostul ministru clujean Ioan Rus se afla in spatele afacerilor. Chiar...

Intodeauna fostul ministru clujean Ioan Rus se afla in spatele afacerilor. Chiar si la Referendum!

0 280

„În perioada în care inspectorii de la Mediu descopereau un munte ras complet de copaci la Măguri Răcătău, jud. Cluj fostul director Ioan Morar își ceda acțiunile de la Hotelul Meridian din Cluj în favoarea a două companii: Napocamin și Romproduct Serv.
În spatele acestor firme se află fostul ministru de interne Ioan Rus și controversatul om de afaceri Ioan Bene, arestat deja și cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani.
Fostul pădurar Voicu Tomoș a precizat că lemnul de la Măguri-Răcătău ajungea la Holzindustrie, pentru că  era nevoie doar „de un aviz cu care să se intre pe poartă“. Se pare că inspectorii de mediu au descoperit o filieră prin care lemnul ilegal era transformat în lemn legal.
În 5 ani au tăiat 150 de mii de metri cubi de lemn ilegal. Materialul lemnos a fost albit cu avize emise în mod fictiv achiziționate de la firme comerciale. Din cei 150 de mii tăiați ilegal, aproximativ 70 % au ajuns pe porțile de la Sebeș“, a spus un inspector din București, sub protecția anonimatului.ioan-rus o
Amintim că și fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, a susţinut, într-un interviu, că există suspiciuni legate de faptul că Holzindustrie Schweighofer a lucrat în România „cu firme fantomă “. E ceea ce a constatat echipa de control a Ministerului Mediului. Exministrul Graţiela Gavrilescu  făcand această declaraţie la EuropaFM.
În urma controalelor s-a ajuns la concluzia că a fost tăiată la greu masă lemnoasă ilegal, a afirmat fostul ministru al Mediului.care a explicat  că inspectorii au descoperit peste 50 de firme fantomă  care au lucrat cu Holzindustrie Schweighofer și care au dispărut între timp.
Masa lemnoasă respectivă ar fi ajuns la export, a spus ministrul.Compania austriacă s-a apărat de fiecare dată de acuzații, afirmând că lemnul cu care lucrează este obținut pe cale legală.Si „treaba” se ia de la capat…(ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.