Interlopii de treaba cu carte de munca

Interlopii de treaba cu carte de munca

0 184

Spectatorii televizivi ai caftului de la Plaza Mall din Bucuresti si-au primit doza de adrenalina la stirile de seara. Masculii natiei au chibitat infruntarea dintre interlopii bucuresteni, condusi de catre fostul politist Eugen Preda, luptatorul legitimat la Dinamo Brasov, si bodyguarzii firmei care asigura paza mall-ului. Indopati de filme americane, privitorii la televizor ai incaierarii au avut o singura optiune in momentul in care a trebuit sa tina cu cineva. Recunoasteti ca v-au uns pe suflet imaginile cu mascatii politiei conducand spre dube interlopi in zdrente manjite cu sange. „Iata, in sfarsit, niste baieti de treaba!” ati zis admirativ la adresa agentilor BGS, care i-au cam stalcit in bataie pe bagabonti inainte sa vina politia.
Nu-i de mirare ca muschiulosii care le-au aplicat o corectie crunta batausilor cu legitimatii de sportivi si angajati ai Internelor, cum era Preda, v-au starnit admiratia. Era timpul ca megaserialul cu faptele sinistre ale interlopilor sa fie intrerupt de un episod in care si-o mai iau si ei pe cocoasa.
Dupa ce va trece admiratia, n-ar strica sa va aruncati ochii pe o statistica despre numarul agentilor de paza din Romania. O armata de 122.000 de persoane, care intrece de mai bine de doua ori numarul politistilor. Meseria de bodyguard este la mare pret prin partile noastre. Un baiat cu muschii dusi la sala are un post asigurat nu intr-una din sutele de firme presupuse a opera in Romania, ci in cele cateva cu patroni mai influenti sau mai dibaci care si-au inghitit concurenta.
Nu c-ar fi neaparat ceva rau in asta. Impotriva interlopilor, cetateanul se simte mai protejat de pumnul unui bodyguard decat de urecheala aplicata de un politist. Ramane insa suspiciunea ca firmele de paza sunt primii incasatori de taxe legale de protectie. N-or fi si malacii astia niste domnisoare de pension indopate cu steroizi. Sunt niste masini de batut, care au nevoie sa participe din cand in cand la cate o paruiala adevarata dupa sute de ore de antrenament. Uneori, se-ntampla sa-i bata pe baietii rai, iar publicul se extaziaza. Atata tot. In rest, pot fi niste interlopi de treaba cu carte de munca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.