Intamplari la granite rasaritene.

Intamplari la granite rasaritene.

0 56

Ucraina a hotarat oprirea lucrarilor la canalul Bastroe, canal ce aduce prejudicii economice Romaniei, dar si pune in mare pericol existenta biosferei Delta Dunarii.
Spre acest rezultat a condus hotararea Conventiei de la Espoo, conventie ce se ocupa de efectul unor lucrari asupra statelor invecinate. Urmeaza ca Ucraina sa se consulte cu Romania in privinta acestui canal Bastroe, canal prin a carui constructie se poate pune sub semnul intrebarii navigabilitatea navelor maritime chiar si pe canalul natural Sulina, pe teritoriul Romaniei.

In regiunea Balti continua sa se pastreze gardul de sarma ghimpata intre Republica Moldova si Romania, aceasta ca urmare a hotararii Curtii de Apel Balti. Acest gard de sarma ghimpata se afla in raionul Ungheni a zonei Balti. Initial, la dorinta autoritatilor locale, Judecatoria Ungheni s-a pronuntat in favoarea desfiintarii gardului, dar reprezentantii granicerilor au facut apel si, dupa cum se vede, au avut castig de cauza.
Se naste insa intrebarea: cine i-a injectat pe acesti reprezentanti ai granicerilor sa faca recurs si in ce scop? Dumneavoastra nu banuiti nimic?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.