Intalnire strategica la varf ?

Intalnire strategica la varf ?

0 71

Dupa ce Mugur Isarescu si BNR si-au „aratat muschii” printr-o „risca” cu leul intr-o tentativa de a arata de unde se da ora exacta in economia romaneasca s-a trecut la discutii. Astfel Guvernul prin ?premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul de finante, Varujan Vosganian, impreuna cu BNR reprezentata de catre ?guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au trecut si la analize, discutii si evident conferinte de presa.


Concluzia Guvernul si Banca Nationala trebuie sa isi coreleze politicile monetare cu cele fiscal-bugetare si salariale, pentru a pastra in 2008 un echilibru intre o inflatie scazuta si majorari salariale care sa nu depaseasca nivelul cresterii productivitatii.


Ce spun principalii „actori”:


Premierul Calin Popescu Tariceanu„…acest an va fi unul al limitarii cheltuielilor bugetare, pentru a mentine bazele unei cresteri economice sustinute, cu un control al deficitului bugetar”.


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu „… principalele obiective ale Bancii centrale in 2008 sunt o crestere economica sustinuta, in jur de 6%, si reducerea inflatiei”.


Este tot mai clar ca datorita evolutiior financiare internationale, 2008 necesita o prudenta mai mare decat in mod obisnuit si o coerenta a politicilor monetare cu cele fiscal bugetare si salariale.


Un avertisment care nu a fost suficient de bine pus in valoare trebuie retinut – atentie la pomenile electorale.


?


Vlad T


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.