Intalnire fulger la PSD

Intalnire fulger la PSD

0 147

Probabil in replica la miscarile tot mai intense si variat-neasteptate ale PD-L, liderii PSD s-au intalnit de urgenta, duminica seara, la sediul central al partidului, putandu-se spune ca aceasta a fost pe nepusa masa.
Oficial, scopul acesteia a fost pregatirea campaniei electorale si lansarea lui Mircea Geoana in cursa pentru Cotroceni. Dar cine mai crede astazi in declaratiile oficiale? Doar nu aduni oamenii si le strici duminica numai ca sa le povestesti basme de Ispirescu!
Sedinta de ieri a pregatit actiunile pe care Mircea Geoana le va avea in urmatoarea vreme, cand va participa, in teritoriu, la mai multe sedinte cu membri PSD. De asemenea, sunt facute pregatiri pentru congresul PSD care va avea loc vinerea viitoare.
Probabil aceasta sedinta a fost convocata pentru aseara, odata cu desfasurarea derbiului F.C.Brasov – Steaua ca sa nu se faca prea mult zgomot si valuri si probabil ca raspuns la inchirierea Salii Palatului de catre PD-L pentru lansarea lui Traian Basescu.
In continuare, in zilele care urmeaza, mai multi membri PSD din teritoriu sunt asteptati in Capitala pentru a fi instruiti in vederea alegerilor.
Sedinta s-a terminat dupa miezul noptii, iar social-democratii care nu au adormit si au apucat sa plece au refuzat sa faca declaratii despre subiectele abordate la intalnire. Se cam pot ghici ele subiectele, dar fara confirmare nu le amintesc. Ma gandesc doar la zvonurile despre unele remanieri ale unor ministri PSD.

Ministrii vizati de remaniere si motivele
• Ministrul Internelor, Dan Nica: i s-a reprosat ca a schimbat si numit sefii la politie in teritoriu fara consultarea PD-L, a tergiversat desecretizarea contractului EADS
• Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu: nemultumiri create de ordinul semnat pentru schimbarea directorilor de scoli si refuzul de a semna legiile educatiei conditionand semnatura cu introducerea propriilor amendamente
• Ministrul Telecomunicatiilor Gabriel Sandu: datorita unei activitati invizibile si a calitatii de fost membru la PLD, oamenii lui Stolojan neavand mare sustinere politica in interiorul PLD.
• Ministrul Culturii, Toader Paleologu: i se reproseaza lipsa de activitate la minister si declaratiile neinspirate, unele vizandu-l pe Traian Basescu, despre care a spus ca ar fi o „pleasca” pentru partid.

Si astfel s-a mai umplut o fila din glorioasa istorie a toamnei lui 2009!
Aseptam mutarea matelotului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.