Institut de Istorie a Religiilor la Bucuresti

Institut de Istorie a Religiilor la Bucuresti

0 84

Printre primele tratate de istorie a religiilor, scrise la mijloc de secol XX, se afla cartea de capatai in acest domeniu, elaborata de scriitorul si filozoful Mircea Eliade.
Dupa cativa zeci de ani de la aparitia acestui tratat care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca unui intelectual care se respecta, iata ca s-a instituit la Bucuresti, in subordinea Academiei Romane, Institutul de Istorie a Religiilor.
Principalele activitati care se vor desfasura in cadrul sau, pentru inceput, sunt: cercetarea stiintifica in domenii cum sunt istoria monoteismelor, istoria religiilor indiene si iraniene; istoria politeismelor antichitatii clasice; religie si modernitate.
De asemenea, rezultatele nu vor ramane necunoscute publicului larg, intrucat ele vor fi valorificate prin publicarea de lucrari stiintifice, publicatii si alte lucrari in domeniu.
Institutul va fi finantat de la bugetul de stat, iar posturile disponibile vor fi 15 la numar, dintre care 12 vor de cercetator, iar incadrarea schemei de personala va fi aprobata de Academia Romana.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.