Instanta i-a taiat din pretentii lui Diaconescu

Instanta i-a taiat din pretentii lui Diaconescu

0 96

Magistratii bucuresteni au redus despagubirile pretinse de Alexandru Diaconescu, achitat in procesul farmacistelor din Brasov! Chiar si asa, tanarul ar putea primi 200 mii de lei, in loc de 3 milioane de lei, cat solicitase initial. Decizia poate fi atacata la Inalta curte de casatie si justitie. Diaconescu apreciaza ca cele noua luni de arest preventiv i-au afectat definitiv imaginea si ii fac foarte dificila refacerea vietii.
Curtea de Apel Bucuresti a decis marti despagubirea pe latura materiala cu 51.998 de lei si pe latura morala cu 150.000 de lei, in cazul lui Alexandru Emil Diaconescu – tanarul arestat in decembrie 2004 pentru uciderea a doua farmaciste. Diaconescu a fost achitat, prin trei decizii ale instantelor, ultima apartinand Inaltei Curti de Casatie si Justitie in noiembrie 2008. In cererea sa, depusa in 14 mai 2009, la Sectia civila a Tribunalului Bucuresti, Diaconescu arata ca a fost acuzat, inculpat si apoi arestat preventiv, fiind trimis in judecata pentru infractiunile de omor deosebit de grav, talharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Acuzatiile l-au defaimat iremediabil, crede unul dintre avocatii sai:
In cazul in care instanta suprema nu va respinge decizia de reducere a pretentiilor, exista posibilitate ca Alexandru Diaconescu sa-si caute dreptatea la CEDO.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.