Inscrierile pentru clasa intai se fac pana pe 1 mai

Inscrierile pentru clasa intai se fac pana pe 1 mai

0 69

Toamna se numara bobocii! Asa incepe fiecare an scolar, cu numaratul bobocilor din clasa intai. Dar pentru a putea fi „bobocel” trebuie sa va inscrieti?copilul din timp, la una dintre unitatile scolare din oras. In acest sens, copiii care au implinit 7 ani sau care implinesc aceasta varsta pana la sfarsitul lui 2008 au fost anuntati ca se pot inscrie pana pe 1 mai.


??????????? Totusi, aceasta data nu este chiar un capat de tara. Cel putin acest lucru reiese din declaratiile domnului Marian Banu, inspector de imagine al Inspectoratului Scolar Bucuresti: „Parintii nu trebuie sub nici o forma sa intre in panica. Legal, inscrierea se poate face pana la 15 septembrie, dar ministerul doreste sa stie la 1 mai numarul de clase necesare”.


??????????? Un alt criteriu important este domiciliul copiilor, acestia avand intaietate la o scoala aflata in apropiere. Asa cum a declarat si inspectorul scolar Anna Farkas, intaietate la inscriere o au scolile din cartierul unde domiciliaza micutul: „Inscrierile se fac in functie de domiciliu. Fiecare scoala este obligata sa primeasca toti copiii din zona arondata. Daca le mai raman locuri din cele alocate isi fac criteriile pe baza carora accepta si alti copii din alte zone”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.