Inscrieri peste asteptari la clasa zero

Inscrieri peste asteptari la clasa zero

0 85
Cele 4243 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare au depasit estimarile Inspectoratului Scolar Judetean. Dupa prima etapa de inscrieri, parintii micutilor pot afla daca au fost admisi la scolile la care au optat pe site-ul Ministerului Educatiei, sau de miercuri dimineata, la sediile scolilor. Pentru ca in anumite scoli numarul cererilor e foarte mare, Inspectoratul cauta solutii sa suplimenteze numarul claselor.
Afisarea listei copiilor inscrisi in prima etapa se va face mai intai pe siteul ministerului, apoi la sediile unitatilor scolare. 4243 de cereri au fost depuse in prima etapa, mai multe decat estimarile oficialilor Inspectoratului Scolar Judetean.
Cei mai multi inscrisi sunt la scoala generala nr 2, iar topul preferintelor este completat de scolile 5 si 27. In unitatile unde s-au inregistrat mult mai multe cereri decat numarul de locuri disponibile, Inspectoratul cauta solutii de suplimentare a numarului de clase pregatitoare.
Cea de-a doua etapa de inscriere se va desfasura in perioada 8 – 17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa. Lista finala va fi publica in data de 24 mai.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.