Inovare in Industria Verde

Inovare in Industria Verde

0 148
Firmele brasovene dar si din tara pot inova in Industria Verde cu fonduri norvegiene. Proiectul cu o finantare de 24 de milioane de euro urmareste ecologizarea industriilor existente, reducerea si refolosirea deseurilor sau implementarea de servicii eco-inovative in scopul de a ameliora impactul intreprinderilo asupra mediului inconjurator.
Intreprinderile private romanesti si ONG-urile pot transmite propuneri pentru proiecte finantate din fonduri norvegiene, dupa lansarea programului “Inovare in Industria Verde”.
Cu o alocare financiara de 24 de milioane de euro, programul isi propune sa mareasca gradul de competitivitate al intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Se adreseaza in principal companiilor private si, intr-o anumita masura, si organizatiilor neguvernamentale din Romania care dezvolta activitati eco-inovatoare in zone mai putin dezvoltate din Romania.
Activitatile eligibile sunt dezvoltarea, implementarea, investitiile si activitatile de instruire din domeniul tehnologiilor cu impact redus asupra mediului, produse si servicii eco-inovative, reducerea si refolosirea deseurilor. Programul include si initiative legate de eficienta energetica si folosirea in mai mare masura a energiei regenerabile in activitatile intreprinderilor, precum si o eficienta crescuta a resurselor prin inovarea sistemelor si proceselor in derularea activitatilor. Toate proiectele sustinute vor avea ca rezultat imbunatatirea impactului pe care intreprinderile il au asupra mediului, in sectoarele economice in care activeaza.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.