Inmatricularile si inregistrarile de mentiuni la Registrul Comertului se vor face si...

Inmatricularile si inregistrarile de mentiuni la Registrul Comertului se vor face si electronic

0 55

Societatile comerciale vor avea posibilitatea sa transmita electronic cereri de inmatriculare sau de inregistrare a mentiunilor in registrul comertului, fara sa mai fie obligate la formalitatea aplicarii unui timbru judiciar, respectiv a anularii acestuia, s-a hotarat astazi in sedinta de Guvern. Oficiile registrului comertului vor incasa contravaloarea timbrului judiciar aplicabil.
Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, o Ordonanta de Urgenta in acest sens, prin care elimina obstacolele in ceea ce priveste inregistrarea electronica a comerciantilor in registrul comertului si le asigura accesul efectiv la „Sistemul de Formulare Electronice Inteligente” al O.N.R.C, functional la toate oficiile registrului comertului.
Oficiul National al Registrului Comertului a facut eforturi pentru operationalizarea sistemului de inregistrare on-line inca din martie 2006, dar complexitatea proiectului (achizitionarea sistemului, realizarea proiectului, testarea acestuia la nivelul oficiilor registrului comertului din teritoriu, remedierea deficientelor constatate) a impiedicat functionarea efectiva a sistemului odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.441/2006.
Desi cadrul informatic permite comerciantilor sa completeze on-line cererile mentionate, formalitatile pe care le implica aplicarea timbrului judiciar impiedicau utilizarea in fapt a acestei facilitati.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.