Injectii cu ulei de peste – tratament naturist in cadrul terapiei intensive

Injectii cu ulei de peste – tratament naturist in cadrul terapiei intensive

0 338

Beneficiile uleiului de peste sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri. Se stie faptul ca bolile cardiovasculare pot fi preintampinate si chiar tratate cu acest aliment miraculos. Alimentatia eschimosilor care difera foarte mult fata de cea a omului din societatea moderna elimina proteinele si grasimile, bazandu-se in mare parte pe produse din peste si diverse fructe de mare.
La eschimosii care consuma carne de peste si foca, aparitia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mica decat in societatile civilizate. Prin consumul acestor alimente, acizii grasi Omega 3 se acumuleaza in organism in cantitati de cel putin 10 ori mai mari decat in urma alimentatiei obisnuite.
Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega 3 pot preveni cancerul la san (care manifesta o frecventa extrem de scazuta la eschimosi), precum si pe cel de colon (intestin gros).
In 1994, revista medicala „New England Journal of Medicine” publica un studiu ce arata ca fumatorii care consuma peste se imbolnavesc mai rar de bronsita si de emfizem pulmonar (uleiul de peste reduce inflamatia si contracareaza efectele nocive ale fumului de tigara). Autorul acestui studiu a demonstrat ca fumatorii care consuma peste manifesta un risc de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare mult mai mic (bronsita – cu 33% mai mic, respectiv emfizem pulmonar – cu 66% mai mic).
Consumul de ulei de peste ofera sperante si celor afectati de psoriazis. Cercetatorii japonezi au administrat acid eicoso-penta-enoic pacientilor suferinzi de psoriazis, inregistrand ameliorari dupa doua-trei luni de tratament, aceste ameliorari evoluand pe toata durata tratamentului cu ulei de peste.
Deoarece acizii grasi din uleiul de peste cresc sinteza de prostaglandine si prostacicline, acestia au si efecte antiinflamatoare, fiind recomandati in tratamentul inflamatiilor cronice (afectiuni reumatismale). In aceste afectiuni, dupa cateva luni de tratament cu ulei de peste, s-a constatat ameliorarea certa a durerilor matinale.
Acizii grasi Omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii. De aceea, s-a demonstrat stiintific, pe baza unui studiu facut pe pacientii de la terapie intensiva ca administrarea de ulei de peste intravenos ajuta la o recuperare mult mai rapida.
„Uleiul de peste furnizeaza energia necesara functionarii organismului, dar si acizi grasi esentiali de tipul Omega 3, ce reduc reactiile inflamatorii ale organismului”, explica profesorul Philip Calder de la Universitatea Southampton, citat de ziarul Adevarul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.