Initiativa Romania Liberala, lansata oficial!

Initiativa Romania Liberala, lansata oficial!

0 89
Un grup de politicieni cu vederi de centru-dreapta au lansat luni, la Bucuresti, platforma politica Initiativa ''Romania Liberala", in prezenta lui Andrei Chiliman, Calin Popescu-Tariceanu, Vlad Moisescu, Mihai-Razvan Ungureanu, Dan Cristian Popescu sau seful SIE, Teodor Melescanu.
 
Intr-un manifest al platformei initiatorii acesteia sustin ca a venit vremea sa fie lasate deoparte ceea ce dezbina: ''politicianismul, oportunismul, atasamentul politic fata de un partid politic sau fata de un lider politic, diferentele de opinie pe o tema sau alta, obiectivele marginale ale fiecarei persoane sau ale fiecarui grup''.
''Trebuie sa depasim momentul istoric in care politica se face exclusiv in functie de un om sau de un grup de interese, oricat de puternica ar fi personalitatea acestuia sau influenta unui grup. Noi, membrii Initiativei 'Romania Liberala', suntem uniti de credinta in libertate si de convingerea ca unica solutie de a trai intr-o societate libera si prospera este solutia occidentala: statul de drept, cu institutii stabile si echilibrate, cu o Justitie independenta, intr-o Romanie capitalista. Constituirea urgenta a solutiei politice de dreapta, autentica si credibila, este o necesitate a societatii romanesti. De aceea consideram ca trebuie sa actionam cu rapiditate si eficienta in acest sens, plecand de la ceea ce ne uneste si lasand la o parte ceea ce ne dezbina", se arata in manifestul citat de Agerpres.
In document se mai afirma ca "a venit momentul construirii solutiei liberal-conservatoare pentru o Romanie a libertatii si prosperitatii". "Constituim Initiativa 'Romania Liberala' (IRL) ca platforma politica al carui scop este promovarea acestor valori", se precizeaza in document. Ca directii de actiune prezentate ca urgente ale societatii romanesti manifestul indica:
– revizuirea Constitutiei,
– regionalizarea Romaniei,
– reindustrializarea tarii,
– deschiderea politicii prin schimbarea modului de organizare a partidelor si a relatiei partid politic – cetatean, dupa modelul consacrat in statele occidentale,
– respectarea criteriilor de integritate in exercitarea functiilor si a demnitatilor publice.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.