Ingrijirea florilor din gradina.

Ingrijirea florilor din gradina.

0 205

 


Vreti ca florile de primavara sa se pastreze mai mult in gradina dumneavoastra? Daca da, atunci va trebui sa le asigurati conditii corespunzatoare.


·        Aveti grija ca pamatul sa fie mereu umed. Udati florile din abundenta, dar mai rar. Florile cu bulbi, iubesc umiditatea dar nu in exces.


·        Primavara este bine sa udati florile din gradina inainte de masa. Vara, in schimb se recomanda sa le udati seara, pentru ca apa sa ajunga la radacina.


·        Lalele si narcisele se planteaza anual in lunile septembrie-octombrie, pentru ca primavara sa va bucurati de frumusetea lor. Primavara trerbuie administrat ingrasamant, o data la 2-3 saptamani, ingrasamant lichid natural pe care il puteti prepara dumneavoastra : 1kg de urzici prospete (frunze cu tije-in acesta perioada sunt bune) sau 200g planta uscata su acopera cu 10l de apa. Se pun intr-un vas acoperit timp de timp de 2-3 zile. Se pune un stropitoare o parte de ingrasamant si trei parti de apa.


·        Dupa scoaterea bulbilor de lalele si narcise(in momentul cand au inceput sa se ingalbeneasca frunzele(la sfasitul lunii mai sau iunie), pastratii pana toamna intr-un loc uscat si aerisit.


·        In locul lor flori de ochiul-boului, panselute, dalii, paralute(nasturei mari si colorati), condurul doamnei, etc. Astazi in toate pietele din orasul nostru exista zone cu radaduri de flori deosebite pe care le puteti achizitiona dupa dorinta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.