Inghetata care va lasa fara … GUST!

Inghetata care va lasa fara … GUST!

0 177

Desertul preferat pe timpul verii este, fara indoiala, inghetata.
Inghetatele de pe piata romaneasca au tot felul de culori, care mai de care mai ireale, si tot felul de arome, care mai de care mai artificiale.
Polaretti este o inghetata multicolora, facuta dintr-un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece.
Din cauza cantitatii foarte mare de zahar, racorirea este doar o impresie, caci pancreasul endocrin este fortat peste masura sa produca suficienta insulina pentru a ne ajuta sa depasim momentul si sa functionam, macar aparent, normal. Astfel, pancreasul este suprasolicitat, fiind extrem de stresat de „dulcele” nostru.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat contine coloranti azoici de sinteza, care sunt periculosi, in special, pentru sanatatea copiilor.
Sunset yellow E110 poate provoca alergii persoanelor sensibile, congestie nazala, astm, bronhoconstructie.
Unul dintre cele mai interesante si halucinante efecte secundare date de ingredientele inghetatei este pierderea gustului. S-a aratat ca pot aparea disfunctii ale perceptiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice, blocarea enzimelor digestive.
Rosu ponceau are potential cancerigen si poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. In compozitia produsului intra si doi stabilizatori care pot afecta buna functionare a tractusului digestiv.
Asa ca, in loc de o inghetata – bomba calorica si o adevarata amenintare pentru sanatatea dumneavoastra, mai bine beti o cana de ceai de tei caldut recomandat in zilele toride ale verii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.