Informatii proaspete pentru locuitorii din Tarlungeni

Informatii proaspete pentru locuitorii din Tarlungeni

0 212

Prin proiectul “Dialog pentru Comunitate” din cadrul Programului DIALOG finantat de The Balkan Trust for Democracy, Asociatia Pro Democratia club Brasov incurajaza cetatenii din comuna Tarlungeni sa participe la luarea deciziei de interes local. In cadrul acestui proiect, APD Brasov colaboreaza cu Asociatia Ambasadorii Zizinului si Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov.


?


In cadrul proiectului s-au implicat activ cetateni din cele patru sate ale comunei: Tarlungeni, Carpinis, Purcareni si Zizin, reprezentanti ai consiliului local si ai Primariei Tarlungeni.


Proiectul a inceput anul trecut cu realizarea unui sondaj de opinie in comuna privind „Perceptia cetatenilor asupra transparentei in activitatea administratiei publice locale din comuna Tarlungeni, judetul Brasov”, realizandu-se si o prioritizare a problemelor din comuna.


?


Pornind de la aceste rezultate au fost organizate trei intalniri publice (o premiera in localitate) in lunile august, septembrie si octombrie 2006 in Zizin cu urmatoarele teme: starea drumurilor, canalizarea, introducerea gazului metan, politia comunitara, transparenta in administratia locala si subventiile in agricultura. Ulterior s-a constituit un comitet consultativ cetatenesc format din 12 lideri de opinie din cele patru sate, care au fost instruiti pe urmatoarele teme: instrumente de participare cetateneasca si planificare strategica.


?


Mentionam ca un prim rezultat al activitatii comitetului se refera la solicitarea amplasarii de panouri informative de catre Primaria comunei Tarlungeni,? in cele patru sate ale comunei. Astfel, din luna mai, au fost amplasate cele 4 panouri informative ale administratiei locale pe care s-au afisat informatii de interes public.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.