Informaticienii pleaca in State pe banii CL

Informaticienii pleaca in State pe banii CL

0 146

Pe banii Primariei, sase elevi informaticieni vor reprezenta Romania in Statele Unite ale Americii. Cei sase olimpici nationali, elevi ai Colegiului National Grigore Moisil din Brasov, vor participa la campionatul mondial de informatica, gazduit de statul american Alabama. Cheltuielile cu deplasarea vor fi suportate de catre municipalitatea brasoveana, dupa ce nici o firma din oras nu a dorit sa contribuie cu bani pentru sprijinirea olimpicilor. Costurile deplasarii se ridica la aproximativ 12.000 de euro.
Finalistii au incercat in zadar sa obtina acesti bani prin sponsorizari din partea firmelor din Brasov. Toate societatile carora le-au batut la poarta le-au spus cu parere de rau ca este criza si nu-si permit sa arunci cu bani, nici macar pentru a sustine niste tineri talentati.
Consilierii locali, convocati ieri in sesiune extraordinara, au fost de acord in unanimitate cu propunerea primarului de a ceda din fondurile municipalitatii banii destinati deplasarilor in strainatate ale consilierilor si membrilor executivului. Edilul sef al Brasovului crede ca cele 12 mii de euro alocate deplasarii olimpicilor reprezinta o investitie sigura, care va fi amortizata de rezultatele pe care informaticienii le vor obtine in Alabama.
Tot Primaria a fost cea care a contactat Ambasada Statelor Unite, pentru a face demersurile necesare obtinerii vizei pentru lotul de informaticieni. Plecarea acestora catre orasul Huntsville, statul Alabama, este progranata pentru 16 mai.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.