Infeudarea Bucurestiului

Infeudarea Bucurestiului

0 94

Una din strategiile Tandemului Basescu-PDL de a abate atentia de la problemele cotidiene, de la lipsa de performanta a Guvernului Boc, cel care condamna zilnic la saraciei tot mai multe categorii de cetateni, au inceput sa prinda contur. Este o diversiune prin care, sub aparenta stopare risipei, se propune reorganizarea administrativa a capitalei. Ministerul administratiei si internelor a transmis, la inceputul lunii august, parlamentarilor, primarilor de sector si primariei Capitalei, un chestionar cu 23 de intrebari, care pun in discutie actuala impartire administrativa a Capitalei.
Ministerul Administratiei si Internelor mentioneaza ca „intre obiectivele ministerului pe anul 2010 se inscrie imbunatatirea cadrului legal privind administratia publica locala, inclusiv a reglementarilor aplicabile administratiei publice a Municipiului Bucuresti” In adresa semnata de secretarul de stat Gheorghe Emacu se mai arata ca „modificarile cadrului legal incident trebuie sa se intemeieze pe o analiza fundamentata si transparenta” si ca „in scopul realizarii acestei analize, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor a fost elaborat un chetionar privind alterntivele de organizare si functionare a administratiei Municipiului Bucuresti, pe care il transmitem anexat, adresandu-va rugaminte de a-l completa si de a-l transmite pana la data de 20 august 2010”.

PNL: opriti infeudarea Bucurestiului
Prima reactia politica vine din partea PNL. Acesta acuza Guvernul Boc ca vrea sa desfiinteze primariile de Sector pentru a controla bugetul Capitalei prin intermediul Consiliului General, dominat de PDL. Liderii liberali sustin ca, potrivit unui proiect de lege pregatit de ministerul administratiei si internelor, subdiviziunile teritoriale ale Capitalei urmeaza sa fie conduse de cate o persoana desemnata de Consiliul General. In chestionarul trimis,
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca si el a primit formulare si spune ca PNL va face „tot ceea ce depinde de noi pentru ca bucurestenii sa isi exprime punctul de vedere printr-un referendum”. El a lansat si un apel la PSD „sa abandoneze pasivitatea in acest caz”, iar primarului Sorin Oprescu i-a cerut „sa ni se alature”.
„Tragem un semnal de alarma prin care ne angajam in actiune pentru a impiedica de gruparea condusa de Traian Basescu si Elena Udrea. Aceasta grupare incearca sa se regrupeze in Bucuresti. Vorbim aici de o clientela politica pestrita, de la rechinii imobiliari binecunoscuti pana la ceea ce se numea pe vremuri , din care faceau parte si domnii Oprea si Ontanu”, a afirmat liderul PNL. „Asa se explica campania doamnei Udrea, . Elena Udrea joaca teatru ca sa-si faca profil de candidat”, a mai spus Crin Antonescu.
Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, sustine ca ministerul administratiei lucreaza la proiectul de modificare a Legii adimnistraþiei publice locale, urmand sa fie promovata in sesiunea din toamna si aplicat de la 1 ianuarie 2011. Potrivit proiectului, primariile de sector ar urma sa fie desfiintate iar sectoarele urmeaza sa fie administrate de cate o persoana desemnata de Consiliul General.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.