”Infern 89” – ce scria spionul Mircea Răceanu în cartea sa!

”Infern 89” – ce scria spionul Mircea Răceanu în cartea sa!

0 378

„După ce a închis dosarul cu cele cinci fotografii, lt. col. Emil Rădulescu (…) a scos, nu din servieta cu care venise, ci din buzunarul hainei un plic care, de asemenea, conţinea o serie de fotografii. Spre deosebire de cele anterioare, acestea din urmă erau de format mic, 4/6 centimetri, de tipul celor folosite pentru paşaport.
Înainte de a le arăta, el mi-a atras atenţia să indic numai acele persoane pe care le ştiu că sunt ofiţeri de securitate. Mi-a arătat aproximativ 35-40 de fotografii, toate aparţinând lucrătorilor din Ministerul Afacerilor Externe, însă altele decât cele văzute în timpul anchetelor anterioare. Îi cunoşteam absolut pe toţi. Cu mulţi dintre ei lucrasem ani de zile şi ştiam că erau ofiţeri de securitate, pe alţii îi bănuiam.
Am decis încă de la prima fotografie care mi-a fost arătată, cea a lui Constantin Gârbea, să neg că aş fi fost la curent cu faptul că erau ofiţeri de securitate.Infern 89 -carte, autor, Mircea Răceanu
Aşa am procedat cu toate fotografiile care au urmat, printre care cele ale lui Vasile Prună (cunoscutul „specialist arabist” cu acces subtil prin cancelariile din zona, tatal actualei functionare de la Bruxellesajunsa, surprinzator, ditamai Ministrul Justitiei! – preocupata azi mai mult sa „implementeze” jenant in viata de zi cu zi  „legile BigBrather!!).
Erau multe fotografii
, Ion Dobreci, Vasile Croicu,
Gheorghe Duţă, Ioan Donca, Tudor Valeriu, Teodor Meleşcanu, Pavel Platona, Petru Ioan Cordoş, Octavian Gavriş, Ilie Neamţu, Nicolae Petruţ, Ştefan Costin, Valeriu Dinică, Marin Buhoară, Cristian Mocanu, Ionel Stănculescu, Dinu Marian, Petre Săndulescu, Ion Pascu… (majoritatea celor enumeraţi au continuat să activeze în MAE şi după ’90, ocupând,ei si mai apoi copii lor,posturi de inalti funcţionari de consilieri,consuli si ambasadori , până în ultimii ani – n.red.).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.