Indemnizatii de somaj pentru absolventii 2008

Indemnizatii de somaj pentru absolventii 2008

0 59

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov anunta absolventii 2008, care nu reusesc sa se angajeze imediat dupa absolvire, ca se pot prezenta la sediul AJOFM Brasov pentru a se inregistra ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca si pentru a beneficia de indemnizatia de somaj. Important pentru absolventii promotiei 2008 este faptul ca trebuie sa se inregistreze la AJOFM ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, intr-o perioada care nu trebuie sa depaseasca 60 de zile de la absolvire. Termenul de 60 de zile se calculeaza incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei inscrise pe actul de absolvire, iar depasirea acestuia atrage dupa sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizatie de somaj.
Inregistrarea absolventilor se face la sediul AJOFM Brasov din str. Lunga nr.1A, camera 8, si la toate punctele de lucru din localitatile Fagaras, Codlea, Rupea, Rasnov, Zarnesti si Sacele, in a caror raza teritoriala isi au domiciliu.
Actele necesare pentru inscriere sunt BI/CI – copie si original; Act de studii sau adeverinta, copie si original (in cazul absolventilor de liceu – certificat de absolvire); Certificat de nastere – copie si original; Certificat de casatorie – daca este cazul – copie si original; Adeverinta medicala – cu mentiunea “Apt pentru munca” sau cu eventuale restrictii medicale; Adeverinta de venit eliberata de administratia financiara; – Dosar plic. Programul de depunere a dosarelor este de luni pina vineri intre orele 08:30 – 16:30.
Indemnizatia lunara de somaj este de 250 lei, ceea ce reprezinta 50%din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii dreptului si se acorda pe o perioada de sase luni.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.