Inchisoare pentru medicamente si jucarii contrafacute

Inchisoare pentru medicamente si jucarii contrafacute

0 103


Producatorii de bunuri contrafacute precum medicamente sau jucarii, risca o sentinta de pana la patru ani de inchisoare sau o amenda de 300.000 de euro, conform noilor reglementari adoptate de un comitet al Parlamentului European. Pentru a intra in vigoare, masura, care va sanctiona incalcarile grave ale reglementarilor din domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, marcilor sau designului, trebuie aprobata de Parlament si de cele 27 de state europene.


Blocul comunitar urmareste suprimarea productiei organizate de bunuri contrafacute sau piratate, in special in domenii precum medicamentele, care pot afecta sanatatea publica.


Incalcarea regulilor din domeniul proprietatii intelectuale (copyright) este definita ca nerespectarea deliberata a reglementarilor, in vederea obtinerii de avantaje comerciale, in vreme ce actele utilizatorilor individuali, pentru consumul personal, nu sunt incluse in proiectul legislativ.


Membrii comitetului pentru probleme legale din cadrul Parlamentului European au votat in favoarea unei propuneri revizuite a Comisiei Europene, avand ca baza legislativa o sentinta a Curtii Europene de Justitie?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.