Incepe productia de TRACTOARE la Rasnov

Incepe productia de TRACTOARE la Rasnov

0 158

Brasovul este pe cale sa devina un judet de referinta in industria constructoare de tractoare. Dupa ce Uzina Tractoare Brasov a tinut “steagul” sus timp de mai multe decenii, a urmat ca Roman S.A. sa construiasca tractoare pentru agricultorii ramani si nu numai. Acum, in “anul de gratie” 2009, judetul Btasov isi mai deschide o fabrica de tractoare. Este vorba despre firma chineza HOYO Modern Agricultural Equipment, care a anuntat ca la finele acestui an vor demara productia de tractoare la fabrica pe care au construit-o in orasul Rasnov.
Anuntul a fost facut de catre primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, carer a declarat ca din cauza crizei financiare fabrica nu a putut fi inauguratã la timp, in prezent lucrandu-se la sectia de montaj care va fi finalizata in curand. Pana la aceasta ora se stier ca valoarea investitiei este de 30 de milioane de euro, iar fabrica se va intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati. Singura problema ra fi faptul ca initial se anuntase ca aici vor fi asamblate tractoare cu putere de 20 – 120 de cai-putere. Totusi, producatorii din China au anuntat ca au revenit asupra deciziei si au redus puterea maxima la 30 de cai putere, masinile agricole urmand sa fie adaptate cerintelor pietei romanesti.
Pentru cei interesati anuntam ca, firma Hoyo opereaza o fabrica de tractoare langa Shanghai, suprafata acesteia fiind de 120 de hectare, asemanatoare cu cea a fostei companii brasovene Tractorul SA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.