Începe Mondialul de handbal feminin

Începe Mondialul de handbal feminin

0 114

Echipa națională de handbal feminin a României a plecat spre Campionatul Mondial, care se dispută, în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia și Suedia. România face parte din aceeași grupă cu Danemarca, Serbia și Chile, primul meci fiind cu selecționata statului Chile, pe 1 decembrie. Stafful tehnic întâmpină probleme, din moment ce Cristina Neagu este accidentată și a făpcut infiltrații, pentru a putea evolua la întreceri. Nu se știe însă acum dacă Neagu (foto) va reuși, totuși, să joace. Naționala tricoloră va debuta vineri, 1 decembrie, de la ora 19:00, cu Chile, duminică va juca tot de la ora 19:00, cu Serbia, iar marți de la 21:30, cu Danemarca. Dacă România va învinge în grupa E pe Serbia și Chile, și apoi pe Germania, Polonia și Japonia, își va îndeplini obiectivul de a intra în primele 8 și astfel să se califice la turneele preolimpice din aprilie 2024.

Cele 32 de naționale prezente la turneu au fost repartizate în 8 grupe de câte 4 echipe, apoi primele 3 din fiecare grupă se califică în grupele principale, cu punctele făcute împotriva formațiilor care se vor califica și ele mai departe. 

Apoi se vor forma 4 grupe principale cu câte 6 echipe, iar primele două clasate de aici vor merge în sferturile de finală. Din „sferturi” se va juca sistem eliminatoriu.

Mondialul începe în 29 noiembrie, la ora 19, 30, când se vor juca meciurile : Brazilia – Ucraina și Coreea de Sud – Austria.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.