Incepe admiterea computerizata la liceu

Incepe admiterea computerizata la liceu

0 54

Absolventii claselor a VIII-a, care au incheiat cursurile vineri, 6 iunie 2008, se pregatesc pentru admiterea computerizata la liceu. In acest an, conform metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, admiterea la liceu se va face fara examen, doar in functie de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50% din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50% din nota finala. Fac exceptie doar liceele unde elevii sustin probe de aptitudini si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
Potrivit calendarului aprobat de MEC, admiterea va incepe in aceasta saptamana, prin completarea fiselor de inscriere. Fisele vor fi completate de elevi, impreuna cu parintii, si vor fi introduce in baza de date pentru admiterea computerizata. Astfel, intre 12 si 21 iunie, se vor transmite fisele scolilor, pentru completare, iar intre 13 si 22 iunie fisele completate vor fi verificate.
Pana in 27 iunie 2008, se efectueaza repartizarea computerizata, in urma careia candidatii vor afla daca au fost admisi in functie de optiuni, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere. Pana pe 28 iunie, elevii vor gasi in scolile lor lista candidatilor admisi si lista liceelor unde au ramas locuri libere, pentru candidatii respinsi care vor participa la o a doua sesiune de repartizari. In perioada 30 iunie-18 iulie, elevii admisi la liceu vor trebui sa-si depuna dosarele de inscriere la liceele unde au intrat, altfel isi vor pierde locul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.