Incep testele nationale

Incep testele nationale

0 173

Luni, 18 iunie, peste peste 230.000 de elevi absolventi ai clasei a VIIIa vor intra in febra examenelor. La Brasov, 5.700 de copii vor da piept cu primul examen cu adevarat important din viata lor. Prima proba va fi la limba si literatura romana. In acest an, testele nationale se vor desfasura sub egida unui nou ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, care a preluat sistemul cu modificari majore fata de anul 2006. Una dintre noutati este aceea ca pentru prima oara, elevii stiu variantele de subiecte, care au fost publicate pe Internet.


Astfel, ministerul experimenteaza in aceasta sesiune noul sistem al testelor nationale pentru a-i testa eficienta.


?


Afisarea rezultatelor si depunerea constestatiilor


Marti, 19 iunie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv 20 si 21 iunie, sunt programate probele scrise la matematica, respectiv – la alegere – istoria romanilor sau geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc in data de 24 iunie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25 – 27 iunie. Elevii nu vor scapa insa de emotii pana in data de 28 iunie cind se vor afisa rezultatele finale.


?


O evaluare corecta


Serviciul National de Evaluare si Examinare a realizat 100 de variante de subiect pentru fiecare disciplina de examen. In ziua probei scrise, se va alege, prin tragere la sorti, o singura varianta. Subiectele au fost concepute in conformitate cu programele scolare si cu programele de examen, scopul fiind o cuprindere echilibrata a materiei studiate. Fiecare varianta contine probleme sau intrebari cu grade diferite de dificultate, pentru a permite evaluarea corecta a performantelor candidatului, conform Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.