Incendiu la o cabana din Busteni

Incendiu la o cabana din Busteni

0 186

Un incendiu s-a declansat la o cabana din Busteni, astfel ca cincizeci de turisti, printre care si un grup de elevi din Galati, aflati in tabara la munte, au fost evacuati de urgenta, in aceasta noapte, dupa ce mansarda cabanei la care erau cazati a luat foc.
Alertati, pompierii au sosit in scurt timp la fata locului si au fost nevoiti sa traga tare ca sa stinga focul, caci flacarile amenintau sa cuprinda si restul cladirii.
Politistii si pompierii vor stabili cauza declansarii incendiul, dar se banuieste ca, cel mai probabil, focul a fost declansat de un cos supraincalzit al centralei termice.
Turistii evacuati de la camerele aflate la nivelurile superioare, afectate de incendiu si de materialele folosite la stingerea lui, au fost cazati in camerele care nu au avut de suferit de pe urma incendiului.
Ce ma mira pe mine nu este faptul ca o cabana a luat foc la Busteni, peste tot in lume se intampla sa mai ia cate ceva foc, dar frecventa cu care asemenea stabilimente sunt distruse de incendii, in ultima vreme, in scumpa noastra tarisoara, ar trebui sa dea de gandit. Acest lucru dovedeste ori neglijenta crasa in privinta normelor in vigoare de prevenire a unor asemenea evenimente, ori o mana criminala care pune focul, din razbunare sau ca sa acopere niste mismasuri necurate.
De data aceasta nu au existat victime omenesti, nici macar raniti, dar de ce nu se lucreaza mai mult, repet, in sensul prevenirii unor asemenea incendii, mai ales pe la cabane si alte locuri de cazare, cladiri in care se grupeaza un numar mare de oameni, potentiale victime ale unor asemenea evenimente?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.