Incendiu devastator la Azuga

Incendiu devastator la Azuga

0 73

Ieri dimineata, pe la orele 9,45, a izbucnit un puternic incendiu la Azuga, la poalele partiei Sorica.


Focul s-a aprins la mansarda vilei cu acelasi nume ca al partiei si s-a extins repede si la etajele inferioare, cabana, construita acum aproape 20 de ani, fiind ridicata, in mare parte, din lemn.


Martorii spun ca flacarile se inaltau pana la cinci metri, iar pompierii – sositi de la Sinaia, Predeal si chiar Brasov in sprijinul celor locali – nu au mai putut salva mare lucru dintr-un asemenea incendiu.


Cei 30 de turisti cazati in vila au fost evacuati de urgenta, unii nemaiapucand sa-si ia decat cateva haine pe ei, restul bagajelor arzand.


Cu ocazia stingerii incendiului au fost ranite usor, fara necesitatea de a fi internati, un jandarm si cativa angajati ai vilei.


Pagubele se ridica la zeci de mii de euro, dar, spre norocul patronului, vila era asigurata. Urmeaza sa se stabileasca? exact cauza incendiului pentru ca pagubele sa fie acoperite de societatea de asigurari..


Datorita faptului ca vila era in mare parte construita din lemn, pompierii au fost nevoiti, chiar daca nu mai existau flacari, sa demoleze barna cu barna ruinele pentru a descoperi eventuale cuiburi de foc nestinse.


Iata din nou un caz de posibila neglijenta – probabil instalatie electrica prost montata sau improvizata, sau cosuri de soba necuratate – neglijenta ce a dus, de-a lungul anilor si mai ales postrevolutionar, la distrugerea prin foc a multor constructii de vacanta, din lemn, si la care nu s-au luat toate masurile de prevenire a incendiilor.


?


Bota Dan


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.