Incendiu de proportii in California

Incendiu de proportii in California

0 124

California este bantuita din nou de un incendiu de proportii, in care focul mistuie, hectar dupa hectar, tot ce intalneste in cale. Sute de pompieri si voluntari lupta fara succes cu flacarile, intetite si de vantul care nu conteneste. Seful pompierilor din Santa Barbara, Ron Price, declara ca nu se poate sti, in conditiile atmosferice actuale, cand se va ajunge sa fie tinut focul sub control. Primarul Santei Barbara, Marty Blum, afirma ca, pana acuma, au ars in jur de 500 de case, si se stie ca acolo stau oameni de soi si cu cheag, din lumea cinematografiei,in general, asa ca va dati seama ce colibe au pus la dispozitia focului! Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului, a declarat stare de urgenta in districtul Santa Barbara.
Conform datelor oficiale, pana acuma au fost ranite 23 de persoane, in apropierea localitatii Santa Barbaradintre acestea zece suferind intoxicatii cu fum si CO2, iar ceilalti arsuri. Peste 10.000 de persoane au fost nevoite sa se refugieze din calea flacarilor, pentru inceput cu titlu preventiv, alte 4.500 fiind anuntate de autoritati si politie sa fie gata de evacuare.
Au ars pana acuma 1.500 hectare de vegetatie.
Focul a izbucnit in apropiere de Montecito, din motive inca necunoscute, si s-a extins datorita vantului. In aceasta zona locuiesc celebritati ca Michael Douglas, Rob Lowe sau Oprah Winfrey.
Alte doua focare, unde focul face deasemenea ravagii, se afla in zona Los Angeles, dar nu seamana cu cel de la Santa Barbara.
In asemenea imprejurari nu ar trebui sa am limba ascutita. Totusi ma gandesc la o portie de pedeapsa divina. Ce a cautat democratia americana sa le ia mexicanilor, acum o suta si ceva de ani, California?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.