Incapatanarea piticaniei

Incapatanarea piticaniei

0 194

„Cei care isi pierd privilegiile fac presiuni sa se permita cumulul pensie – salariu.”
Asta este tot ce poate declara premierul Boc la decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), care spune ca ordonanta restrictionista in privinta relatiei pensie – salariu, arhicunoscuta si arhicontestata, este neconstitutionala, deci nula si ilegala.
Sarpele cu ochelari, crescut la sanul basescian, promite, in numele guvernului baltzat, ca lupta cu actuala Constitutie va continua cu varianta B, ceea ce dovedeste incapatanare, pentru ca Boc, inainte de a fluiera in biserica si a arunca pe piata o ilegalitate de care era constient, a pregatit probabil N variante, la caz ca primele nu tin.
Micul nesimtit are tupeul sa condamne aceasta „calitate”, latrand: „Trebuie curmat ceva nedrept si nesimtit, nu este normal ca o persoana sa cumuleze si pensie si salariu si sa sponsorizam lunar persoane cu sute de milioane de lei pe luna.”
Observati fatarnicia declaratiei? Oare medicii, actorii, profesorii si ceilalti pensionari reangajati la stat primesc sutele de milioane, sau este vorba de privilegiatii cu inadmisibilele pensii speciale – practicate si in epoca comunista – spre care a ramas intepenit acuzator bratul mintii anchilozate a premierului, cel care confunda ciorbele, fara a curma insa fenomenul?
Varianta B, care va fi aruncata intr-o lupta ca aceea in care atacantii unei echipe de fotbal ataca orice inafara de poarta adversa, in context schimbandu-se regulamentul in sensul ca poarta sa fie mutata pe unde se duce mingea si nu schimbati acei atacanti care tocesc echipamentul si iarba degeaba, aceasta varianta suna cam asa: „Guvernul va initia un proiect de lege care sa interzica cumulul salariu – pensie in sistemul bugetar si va cere dezbaterea acestui proiect in Parlament in procedura de urgenta.”
Legea va trece datorita majoritatii lejere si ar urma sa fie contestata de frageda Opozitie la CCR, unde patru judecatori se afla in situatia de pensionari reangajati.
Chiar Boc da exemplu referitor la pensiile speciale din magistratura – asta ca sa impresioneze pe necunoscatorii care inghit praful si apoi stranuta cum vrea Baselul – aratand ca acestea se ridica, in medie, la frumusica suma de 4698 lei/luna, adaugandu-se la normala pensie de 1306 lei, acest fenomen putand fi semnalat si la celelalte categorii „speciale.. Daca este asa de intelept acest leu cu cap de musca, de ce nu da o ordonanta de desfiintare a acestora, fara sa rada totul cu buldozerul?
Singurul raspuns ar fi existenta a ceva ascuns, pus la cale de interesele presedintelui Basescu, poate chiar dezbinarea „supusilor”, caci pe Boc nu-l duce mintea la asemenea intrigi, el fiind doar cel ce executa, ca orice adunatura de pe maidan, ordinele celui care l-a dresat si-l tine in lant ca sa latre sau sa muste cand si unde vor interesele dresorului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.