Inca un incident nuclear in Franta

Inca un incident nuclear in Franta

0 47

Dupa accidentele care au avut loc la centralele nucleare de la Tricastin si Romans-sur-Isere, cu nu mult timp in urma, iata ca a ajuns in urechile lumii, prin gura presei, inca un asemenea incident, petrecut de data aceasta la Saint-Alban, in apropiere de Grenoble.
Din cate s-a auzit neoficial, 15 oameni au fost “usor iradiati”, dupa cum da publicitatii cunoscutul “Le Figaro”.
Se zice ca ar fi vorba de lucratori auxiliari angajati pentru lucrari secundare de rutina si neavand tangenta cu scopul in sine al centralei.
Dupa care vine un comunicat oficial in care se arata ca, in urma masuratorilor efectuate, nu ar mai exista urme de radiatii peste limita la Saint-Alban, iar incidentul nu ar avea urmari asupra sanatatii oamenilor si mediului din zona.
Cum s-a ajuns la aceasta concluzie nu se precizeaza.
Ca si in celelalte doua cazuri citate, ar fi vorba, pe o scala de la 1 la 7, reprezentand gradul de risc, de o catalogare la 1, excluzand pericole.
Se cunosc totusi influentele radiatiilor si efectele, si niciodata autoritatile nu au dat publicitatii datele reale, diminuandu-le pentru a nu crea panica. Dar efectul ramane, cu tot cortegiul de neplaceri.
Oare cand isi va da seama omenirea ca exista si surse de energie nepoluante si la indemana, cat sa fie culeasa, spre binele acestui pamant necajit de mana omului?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.