Încă o criză guvernamentală – preș. Iohannes refuză miniștri pentru remaniere. Dăncilă...

Încă o criză guvernamentală – preș. Iohannes refuză miniștri pentru remaniere. Dăncilă trimite propunerile de interimari: Birchall, Teodorovici și Oprea

0 76

​Premierul Viorica Dăncilă a trimis joi seară președintelui Klaus Iohannis, propunerile de ministri interimari după ce acesta a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD.
„Premierul Viorica Dăncilă va transmite în această seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Viorica Dăncilă îl acuză totodată pe Klaus Iohannis că a intrat în logica de campanie electoral, precizând că propunerile inițiale, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea, respectau toate exigențele constituționale.
”Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Dăncilă.

Pentru moment, remanoerea a fost amânată (blocată de ăreș, Iohannes), deși aceasta era dorită de șeful PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.