Inca o Campanie de colectare selectiva

Inca o Campanie de colectare selectiva

0 90

Brasovenii alaturi de bucuresteni si locuitorii altor 15 orase din tara vor participa in perioada 8 septembrie – 3 octombrie 2010 la o campanie de colectare selectiva.
In cadrul campaniei, demarata joi de Eco-Rom Ambalaje, se va invata ce este si cum se face corect colectarea selectiva a deseurilor. In cadrul “Campaniei” sunt incluse mai multe actiuni: un concurs cu premii, actiuni de informare in parcurile si pietele oraselor participante, precum si un program-pilot de home-advising pentru Bucuresti.
Mesajul pe care Eco-Rom Ambalaje vrea sa-l transmita populatiei este faptul ca ambalajele pe care le aruncam zilnic la gunoi – pachetul de biscuiti, sticla de apa, cutia de suc, conserva, cutia de cereale – pot fi reciclate, daca sunt colectate selectiv.
Intitulata „Colecteaza selectiv! Deseurile de ambalaje se recicleaza!”, campania se desfasoara in Bucuresti si 16 orase din tara – localitati-cheie in care Eco-Rom Ambalaje sustine programe de colectare selectiva: Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Iasi, Mangalia, Medias, Piatra Neamt, Sfantu Gheorghe, Sighetul Marmatiei, Slobozia, Tulcea si Zalau.
Eco-Rom Ambalaje lanseaza in Bucuresti, in cadrul aceleiasi campanii, programul-pilot de home-advising. Acesta presupune actiuni de door-to-door ale mai multor echipe special pregatite, care vor discuta cu oamenii despre colectarea selectiva: cum se face corect si de ce este importanta. Bucurestenii vor primi materiale informative despre colectarea selectiva, saci colorati, in culorile colectari selective si pixuri realizate din PET-uri reciclate.

Concurs national
Campania include si un concurs national – „Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?”, la finalul caruia participantii pot castiga cele 50 de biciclete pe care organizatorii le pun la bataie.
Inscrierea la concurs se poate face on-line, pe site-ul campaniei: www.colecteazaselectiv.ro sau prin sms la numarul 1873 (numar cu tarif normal, valabil in toate retelele de telefonie mobila).
„A recunoste un deseu de ambalaj, de fiecare data cand il folosesti, inseamna sa constientizezi existenta lui si faptul ca el nu este gunoi, ci trebuie sa fie reciclat. Consideram ca acesta este primul pas in eforturile de a informa, educa si constientiza romanii cu privire la importanta colectarii selective, pentru a-i determina astfel pe cat mai multi dintre noi sa depuna deseurile de de ambalaje separat de gunoiul menajer. Lucru care este cu atat mai important cu cat, in Romania, 60% din deseurile de ambalaje sunt generate de populatie”, afirma Mugurel Radulescu, presedinte Eco-Rom Ambalaje, citat intr-un comunicat al companiei.

In prezent, sistemul de colectare selectiva la populatie dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul autoritatilor locale si al societatilor de salubritate, acopera 85 de localitati din Romania – aproximativ 15% din totalul populatiei.

Cantitatile de deseuri de ambalaje colectate de la populatie au crescut, in prima jumatate a anului 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in perioada ianuarie – iunie 2010, cantitatea totala colectata de la populatie a fost de 9.370 de tone, dintre care: 5.868 tone hartie/carton, 2.914 tone plastic, 544 tone sticla si 44 tone metal.
Cantitatea totala de deseuri de ambalaje colectate de la populatie in anul 2009 a fost de 15.231 tone.
Eco-Rom Ambalaje, companie detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania, are un portofoliu de 1.680 de operatori economici pentru care indeplineste obligatiile legale privind reciclarea si valorificarea deseurilor de ambalaje pe care acestia le genereaza.
Toate actiunile mentionate mai sus sunt bune si foarte bune totusi, pe cand vom vedea si o campanie, in urma careia, fiecare supermarket va avea amplasat cate un dispozitiv de tocat ambalajul de plastic?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.