In Romania se impune relansarea finantelor publice

In Romania se impune relansarea finantelor publice

0 215

Ambasadorul Frantei in Romania Henri Paul considera ca in Romania se impune relansarea finantelor publice intrucat cheltuielile publice sunt prea ridicate in raport cu incasarile.
„Problema Romaniei este ca toate cheltuielile publice sunt prea ridicate in raport cu incasarile deci trebuie in acelasi timp sa scadem cheltuielile si sa crestem incasarile. Avem mai multe maniere de a creste incasarile. Putem sa umblam la impozite si cred ca, atunci cand Guvernul roman a ales sa ridice TVA, a fost pentru a creste imediat incasarile. Dar cred ca exista si alte impozite care trebuiesc modificate”, a declarat duminica la Realitatea tv diplomatul francez sustinand ca acesta este principiul unei politici economice de a se implica in toate impozitele si de a creste toate impozitele.
In opinia sa, sunt necesare investitii pentru a relansa cresterea economica in Romania deoarece cresterea economica poate sa imbunatateasca incasarile. Alte masuri sugerate de Henri Paul pentru incasarea de bani la buget sunt cele de reducere a evaziunii fiscale, lupta impotriva coruptiei.
„Exista mai multe moduri sa ajungem la un rezultat care este indispensabil pentru a putea sa repunem Europa pe calea cresterii”, a spus Henri Paul.
Referindu-se la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora TVA ar trebui redus, ambasadorul a declarat ca se indoieste ca Executivul va modifica TVA mai ales ca aceasta taxa a fost crescuta recent.
„Toate sistemele informatice au fost luate prin surprindere de aceasta crestere a TVA. Cred ca presedintele si Guvernul doresc ca Romania sa se prezinte bine la intalnirile cu FMI”, a adaugat Henri Paul care afirmat ca Romania trebuie sa tina cont si de calendarul aderarii la euro.
„Pozitia Guvernului francez este aceea ca fiecare tara este pe deplin suverana si este libera sa creasca sau sa scada taxele. Trebuie sa fie o anumita coordonare politica si economica in lume impotriva crizei si in ansamblul european pentru ca Europa este interdependenta”, a mai spus diplomatul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.