In Romania, Patapievici o suceste

In Romania, Patapievici o suceste

0 52

Marele carturar Horia Roman Patapievici, seful Institutului Cultural Roman, sustine, intr-un comunicat de presa, ca n-a menþionat existenta vreunei casete privindu-l pe Geoana si ca nu a facut referire la Mircea Geoana in interviul din publicatia spaniola, ci doar la o caseta pe care o avea Traian Basescu, dar nu a folosit-o, pobabil in caseta fiind vorba despre cultivarea capsunilor in zonele polare, tara noastra neposedand teritorii pe acolo, adaug eu.
Horia Patapievici, directorul Institutului Cultural Roman, a dat cateva explicatii in legatura cu declaratiile sale din publicatia spaniola La Vanguardia, preluate de media din Romania.
Intr-un comunicat de presa, maimutoiul cu care nu s-ar duce nicio femeie sa-I cante la fluier spune ca nu a facut referire la o caseta cu Mircea Geoana, ci doar la o caseta pe care o avea presedintele Traian Basescu si pe care nu a folosit-o. In acest sens, Patapievici il citeaza chiar pe jurnalistul care a luat interviul, Félix Flores:
„Consider ca cea mai buna punere la punct, in sensul restabilirii adevarului, este un fragment dintr-un mesaj email pe care insuºi jurnalistul spaniol Félix Flores l-a adresat serviciului de presã al ICR, ca urmare a solicitarii de precizari venite din partea acestuia si al agentiei de presa Mediafax”.
„Domnul. Patapievici n-a mentionat existenþa vreunei casete privindu-l pe domnul. Geoana,: el a spus doar ca domnului Basescu i s-a oferit o astfel de caseta si a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete – adevarate sau false sau care exista sau nu – ori indreptate impotriva cuiva, ci despre atitudinea morala a domnului Basescu”, scrie jurnalistul strain.
„Am pomenit de existenta acestei casete, fara alte referiri, pentru a sublinia diferenta dintre atitudinea adversarilor presedintelui Basescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, si atitudinea presedintelui Basescu insusi. In discutia cu jurnalistul spaniol nu am facut nici o referire negativa ori derogatorie la adresa domnului Geoana, asa ca aprecierea domniei sale cum ca ‘Patapievici umbla cu porcarii’ este gratuita, consecinta regretabila a dezinformarii”, spune si Horia Patapievici, potrivit comunicatului.
„Consider ca orice supra-interpretare, ignorand precizarile facute de insusi jurnalistul spaniol in emailul mentionat, reprezinta o speculatie in afara adevarului”, adauga guzganul basescian..
Dar in articolul publicat pe editia online La Vanguardia, textul a fost urmatorul:
„E un pic asemanator cu cazul Bill Clinton si sexul oral. Stiu sigur ca lui Basescu i s-a oferit o caseta cu Mircea Geoana in care i se facea sex oral si el a refuzat sa o foloseasca. Este un om onest”.
Iar in original textul suna asa: „Fue un poco como el caso de Bill Clinton con el sexo oral… Por cierto, se de buena fuente que a Basescu le ofrecieron una cinta de Mircea Geoana recibiendo sexo oral y el se nego a utilizarla en su contra. Es un hombre honesto, creame”.
Si atunci cand oracaie adevarul aceasta broasca raioasa botezata Horia Roman Patapievici?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.