In Romania inca …nu se trage de pe acoperisuri!

In Romania inca …nu se trage de pe acoperisuri!

0 118
Avea intr-un fel dreptate fostul ambasador american Gitenstein; in Romania inca e bien pentru ca… "nu se trage de pe acoperisuri!"
Paralela nefericita cu situatia din Siria era probabil doar un declik neasteptat aparut in "vizorul" ambasadorului, dumnalui fiind mai degraba un lobby-ist care se pricepe bine la "acomodarea'' intre cerere si oferta, creandu-si, din aceasta pozitie, importante "ancore" de de lobby intr-o zona unde se practica ''altfel" de lobby…
E de mirare ca fostul ambasador, si la plecare are o opinie atat de diferita fata de Concluziile Comisiei de la Venetia despre care, se pare, dl. Gitenstein inca n-a auzit, dumnealui ramanand tot la nivelul informatiilor despre "lovitura de stat", date pe sub usa de madam Macovei! In mod cert, pentru multi romani ramane un fost diplomat cel putin neindemanatec politic, cu aere de general sovietic, dar intr-o tara sincer partenera a americanilor pe frontul antiterorismului dar mai ales un stat, cu adevarat prieten… De cate ori auzim de asasinate abominabile petrecute in SUA, sufletul ne este in doliu, si suferim alaturi de americani.
E prea multa violenta acolo, jumatate dintre americani se plang pentru aceasta si ea, violenta, nu trebuie exportata. Si am fi fost fericiti sa fi primit sprijin in acest sens. Personal credem ca un reprezentat de seama al Americii in strainatate,putea lua atitudine – si ar fi fost aplaudat ! – la excesul de violenta, aberant pentru Romania, comis de asaltul jandarmilor asupra manifestantilor anti Basescu din iarna. Mai multi cetateni au fost spitalizati iar un tanar s-a ales cu o infirmitate pe viata!
Dl. Gitenstein, ambasador pe-atunci, ne-a linistit insa ca la noi…nu se trage de pe acoperisuri!. Revenid in trista actualitate, PoliÈ›ia din statul american Connecticut continuă să investigheze incidentul armat pus pe seama fiului unei profesoare, care È™i-a ucis mai întâi mama acasă, după care a ucis la È™coala ei cu focuri de armă 26 de persoane, inclusiv 20 de copii È™i s-a sinucis. Oribil!
Presa din Statele Unite spune că suspectul a fost Adam Lanza, de 20 de ani, care ar fi avut probleme psihologice. Dar motivele crimei încă nu sunt cunoscute.
Cu toata intelepciunea presedintele Obama militeaza pentru controlul drastic al detinerii de arme. Ar fi minunat ca America sa fie campionul restrangerii armamentului de orice fel, in toata lumea! Iata la ce trebuie sa faca si dezinteresat un lobby activ dl. Gitenstein.
Incidentul din oraÈ™ul Newtown, petrecut vineri dimineață, a fost al doilea cel mai grav de acest fel înregistrat vreodată la o È™coală din Statele Unite.
În urmă cu cinci ani 32 de oameni au fost uciÈ™i cu focuri de armă la Universitatea Tehnică din statul Virginia. Atunci, intre victime a fost si un profesor roman care si-a pierdut viata, aparandu-si studentii!
Fie ca asemenea acte absurde, care pot fi tot o forma de terorism, sa nu mai aiba loc niciodata. In astfel de actiuni l-am vrea implicat pe cetateanu american Marck Gitenstein, nu in campanii de lobby politic, cu efecte de biliard…
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.