In prezenta lui Basescu, Tariceanu reia tema retragerii trupelor romanesti

In prezenta lui Basescu, Tariceanu reia tema retragerii trupelor romanesti

0 105

Presedintele si primul ministru au participat impreuna, evitand sa-si arunce priviri reciproce, la sedinta de bilant de la Ministerul Apararii Nationale, in cadrul careia conducerea MApN a prezentat rezultatele activitatii din 2006.


De data asta, se pare ca premierul este cel care nu scapa nicio o ocazie de a-i mai reprosa cate ceva presedintelui. Tariceanu a reluat tema retragerii trupelor romanesti din zonele de conflict, aratand ca nu este de acord ca viata militarilor sa fie periclitata inutil si mai mult decat trebuie. Lucru cu care, se stie, presedintele nu este de acord. Premierul a precizat ca este adeptul realizarii unui calendar convenit cu partenerii Romaniei privind prezenta trupelor romanesti pe anumite teatre de operatiuni.


„Am fost si sunt partizanul participarii Romaniei la misiuni de mentinere a pacii sub egida NATO, ONU, UE, OSCE, dar de asemenea cred ca atunci cand rolul nostru se incheie, nu avem motive sa ne tinem militarii acolo. Nu ne lasam partenerii la greu, dar nici nu vrem sa punem in pericol foarte mult timp, mai mult decat trebuie, viata militarilor romani”, a spus Tariceanu.


?


PNL s-a pronuntat de mai multe ori in favoarea retragerii trupelor romanesti din Irak. Acest subiect a fost, de altfel, unul dintre cele care a adus relatia presedinte-premier in situatia actuala.


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat recent ca Parlamentul ar trebui sa ia in discutie stabilirea unui calendar al retragerii trupelor romanesti din Irak, precizand ca o retragere a trupelor militare romanesti trebuie facuta in consultare cu aliatii din NATO si cu respectarea angajamentelor la care Romania este parte.


la randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, in februarie, ca Romania trebuie sa-si respecte angajamentele asumate intr-un moment in care avea nevoie exact de sprijinul celor pe care acum isi pune problema sa-i abandoneze ca aliati.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.