În parlament se vor promova legi ce vor acorda cetăţenie română...

În parlament se vor promova legi ce vor acorda cetăţenie română pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului

2 327

Premierul Viorica Dăncilă, prezentă duminică la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), desfăşurată în SUA, a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va promova în Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiască, cum ar fi acordarea cetăţeniei române pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului, transmite Agerpres.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României m-a rugat să vă transmit că va promova în Parlament, în perioada imediat următoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiască din ţara mea şi din lume. Prima se referă la acordarea de drept a cetăţeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, atunci când au părăsit ţara lor, sub regimul comunist, a precizat Dăncilă.

Viorica Dancila

În al doilea rând, vorbim despre acordarea de despăgubiri şi pensii speciale pentru supravieţuitorii Holocaustului din România, în semn de respect şi recunoaştere a suferinţelor acestor eroi.
În al treilea rând, avem legea care garantează accesul la arhivele statului specialiştilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a cunoaşte adevărul asupra trecutului lor, din perioada celor două Războaie Mondiale”, a adăugat ea.

Dăncilă a mai declarat că România susţine comunitatea evreiască şi luptă „împotriva oricărei forme de antisemitism şi împotriva oricărei forme de discurs al urii”.
Premierul a a reamintit că primul eveniment organizat de către Preşedinţia română a Consiliului UE a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului şi a anunţat că la finalul mandatului său, România va organiza un eveniment similar.

COMENTARII

 1. Romania trebuie sa ceara despagubiri statului Israel pentru atrocitatile ARENDASILOR JIDANI care au ucis prin infometare peste 30000 de iobagi romani inainte de RASCOLA TARANILOR din 1907 care a fost generata de atrocitatile JIDANILOR

  Parlamentul Romaniei 100% JIDANESC trebuie sa adopte o lege numita LEGEA ANTIROMANISMULUI, asa cum au promulgat legea antisemitimului, care sa pedepseasca cu inchisoare si cu retragerea cetateniei romane toate instigarile la ura si atrocitatile impotriva romanilor produse de JIDANI, UNGURI si celelalte minoritatile nationale. Parlamentul trebuie sa-si aminteasca de cei peste 30000 de romani iobagi ucisi prin infometare de arendasii JIDANI, omoruri ce au generat RASCOALA TARANILOR din 1907. Jidanul Emil Contantinescu a acordat Cetatenia ROMANA la peste un milion de JIDANI care nu sant de origine romana si le-a facut blocuri in GALATI. Acesti JIDANI vor avea dreptul sa cumpere pamint in Romania si vor transforma Romania in a doua Palestina. JIDANII din guvern au inceput deja sa rescrie istoria Romaniei si vor inlocui istoria Romanilor cu MINCIUNILE JIDANAESTI. In final vor sustine ca paminturile sant ale lor si vor declansa un HOLOCAUST impotriva ROMANILOR asa cum procedeaza in Palestina.

 2. De ce o LEGE speciala care care garantează accesul la arhivele statului doar
  specialiştilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România?
  De ce nu accesul TUTUROR specialistilor si istoricilor interesati
  de a cunoaşte adevărul asupra istoriei si trecutului comunitatii evreilor,
  de origine romana din perioada celor două Războaie Mondiale!?
  Foarte interesanta este perioada comunista postbelica , in care Evreii politruci ajunsi –
  cu SPRIJIN SOVIETIC – in fruntea institutiilor politico-represive si cultural-educative
  din Romania au cam taiat si spanzurat!
  De unde sa stie un ing.repetent, ca (in afara lui Gh.Gh.-DEJ) 5 din cei 9 membri ai
  BIROULUI POLITIC al P. C. R. erau , in frunte cu Ana Pauker – activisti comunisti formati
  la Moskova ? Cum sa uitam lozinca proletara: Pauker, Luca si cu Dej / baga spaima in burgheji?
  Cine erau burghejii de-atunci? Nu cumva anticomunistii – in frunte cu Bratienii,Maniu,Coposu
  sau cu mari poeti si filozofi ai Romaniei,cu care au fost burdusite inchisorile de la Sighet , Aiud , Gherla…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.