In mercurialul politic, Tariceanu valoreaza 30 de Arginti

In mercurialul politic, Tariceanu valoreaza 30 de Arginti

0 77

Vizita in Italia a premierului si a ministrului de Externe, la ceva timp de la scandalul Mailat, va ramane inscrisa cu litere groase in portofoliul faptelor de guvernare ale celor doi. Tariceanu si Cioroianu se intorceau din periplul de la Roma cocosati de medalii: unul de aur, pentru tacerea-i pretioasa si indiferenta in criza expulzarilor, celalat de Argint, dupa sedinta de pupaturi cu celebrul tigan cu prenumele Costica. Interlopul ce avusese tupeul sa se infiinteze la intalnirea cu cei doi, care avusesera marlania sa-l primeasca in anturaj, a fost arestat in Italia pentru cam acelasi gen de fapte care i-a creat faima mizerabila in Romania: santaj, taxe de protectie, trafic de influenta.


Sceneta cu tiganul infractor periculos pupat pe amandoi obrajii de incompetentul de la Externe, in timp ce premierul parea ca le tine paravan in fata camerelor de filmat, este deja memorabila si a fost redifuzata cu ocazia arestarii baloachesului care a terorizat localitatea Tivoli, unde se stabilise dupa fuga din Romania. Slugarnicia lui Cioroianu, care l-a intampinat cu bratele deschise si cu buzele tuguiate, a fost egalata doar de apetenta aceluiasi pentru gafe monumentale si comportamente neadecvate feluritelor situatii din lumea diplomatica in care se invarte. Daca nu cumva miza pe castigarea simpatiei electorale a comunitatii tiganesti controlate de catre Costica Argint, prestatia lui Cioroianu nu se explica decat prin dorinta de a obtine iertaciune de la romii pe care cu numai cateva zile voia sa-i deporteze in desertul Africii.


Dupa arestarea lui Costica, aflat in urmarire internationala inclusiv pe durata intrevederii cu cei doi barbati de stat, Argintul lui Cioroianu s-a coclit de-a binelea. Reputatia lui Tariceanu a ramas inca de aur. Asa razgandeanu si moliceanu cum e, este singurul om din Guvernul format in 2004 care a ramas pe baricade. Niciunul dintre cei de-atunci nu se mai regaseste prin actualii membri ai Cabinetului. Desi primul ministru si-a intins la maximum pulpana hainei pentru a le acoperi matrapazlacurile, asa cum i-a protejat, ca o codoasa perversa, pe Cioroianu si pe Argint de ochii curiosi ai lumii cu ocazia scenei de amor interetnic de la Roma.


Nici nu e vreun pericol ca Tariceanu sa paraseasca scena guvernamentala dupa ce a girat puparea tiganului mafiot Argint. Bietul Geoana, care a avut in numai trei ani sapte tentative ratate de debarcare a Guvernului, nu mai intelege nimic din mercurialul politic. De cati Arginti e nevoie sa dai jos un premier? E clar ca unul nu ajunge. Istoria zice ca, pentru indivizi de teapa lui Tariceanu, pretul corect este 30.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.