In decembrie va fi lansat USP

In decembrie va fi lansat USP

0 61

Presedintii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, au participat sambata la Reuniunea regionala a Organizatiilor UNPR din Regiunea de dezvoltare VI Nord-Vest, la Cluj-Napoca, unde au fost prezenti peste 1.000 de participanti.
In discursul sustinut in fata participantilor la reuniune presedintele Gabriel Oprea a subliniat ca pilonii UNPR sunt interesul national si dialogul social si a reiterat faptul ca progresistii au sustinut neconditionat Guvernul.
El a afimat ca in luna decembrie va fi lansata Uniunea Social Progresista adaugand ca mai multe formatiuni politice, sindicate, asociatii, se vor alatura proiectului progresistilor.
”Suntem din ce in ce mai multi pentru un singur obiectiv strategic – Romania. (…) Am plecat de la zero intr-un efort hotarat de a nu lasa Romania sa se prabuseasca. Am hotarat ca daca sprijinim Guvernul sprijinim Romania. Si acest lucru l-am facut. Romania a avut sansa ca a avut un presedinte patriot, Traian Basescu, un barbat de stat care dincolo de orice calcul politic, dincolo de populism, a sprijinit Romania. (…) Cand a mai fost laudata Romania de forurile internationale? Avem cea mai mare crestere economica din Europa, suntem pe locul doi in ceea ce priveste interesul pentru investitii. (…) Tari mult mai puternice (…) astazi reduc salariile. Motoarele Europei (…) iau masuri de austeritate fara precedent. In Romania este stabilitate si crestere economica”, a spus Gabriel Oprea, care a adaugat ca masurile respective au fost eficiente si au condus la stabilitate economica.

Opozitia nu-si cunoaste menirea!
El a criticat opozitia si a subliniat ca rolul ”dintotdeauna” al acesteia a fost sa critice, dar nu pe ”teme de interes national”. In context, Oprea a subliniat ca progresistii nu au tradat niciodata Romania, nu au cerut functii, ci doar aprobarea celor doua proiecte legislative privind cosul de solidaritate si taxa pe marile averi si a reamintit ca plecarea sa de la putere in opozitie s-a datorat refuzului sau de a numi ”exponenti ai crimei organizate” in functii.
”Rolul opozitiei a fost dintotdeauna sa critice dar nu pe teme de interes national. (…) Spuneau ca nu e criza ci doar incompetenta Guvernului. (…) Am sprijinit Romania sa nu cada intr-un haos economic (…) Ne-au acuzat ca suntem tradatori. Noi nu am tradat si nu vom trada niciodata Romania”, a mai spus Gabriel Oprea, amintind de plecarea din FSN, in 1992, a 69 de senatori si deputati.

UNPR nu este realizarea unor tradatori
”Noi nu i-am facut niciodata tradatori. Aceasta este diferenta intre demagogie si responsabilitate. Am multe defecte, sunt si eu om, dar am o mare calitate: ma tin de cuvant. Noi toti ne tinem de cuvant”, a punctat presedintele UNPR.
Oprea a spus ca peste 300.000 de oameni s-au inscris in UNPR si peste 250 de primari vor candida pe listele progresistilor la alegerile locale din 2012.
”Avem cei mai buni primari (…) si cei mai buni ministri – Marian Sarbu si Cristian Diaconescu. (…) Primarii vin la UNPR pentru ca avem proiecte serioase si pentru ca ne tinem de cuvant. UNPR nu se va dizolva si sunt convins ca actuala coalitie va castiga alegerile din 2012. Daca cei mai buni dintre oamenii nostri vor fi pe liste, UNPR va fi unul dintre cele mai importante partide. Singurii nostri stapani sunt romanii si Romania”, a conchis presedintele progresistilor, Gabriel Oprea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.