În clădirile ANAF s-ar putea rări funcționarii. Sî se înceapă cu șefii,...

În clădirile ANAF s-ar putea rări funcționarii. Sî se înceapă cu șefii, sunt o groză!

0 138

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a postat pe pagina sa de Facebook un document care reprezintă o scrisoare a ministrului finanțelor, transmisă în aprilie, către principalii ordonatori de credite, și prin care solicită „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.
Usr-istul, dincolo de faptul că bagă bățul prin gardul Finanțelor, nu intră pe fondul problemei și nici nu vine cu soluții de modernizare a celei mai nerestructurate instituții. Un ANAF rămas anchilozat cu mulțime de șefi, care a înghițit milioane de euro pentru restructurare, fără urmări consistente in accesul contribuabilului și mai ales care consumă resurse enorme. Să vă uitați la organigrama unui ANAF județean, o faună de șefi gripați pe posturi de decenii.

Ministrul susține că „cineva încearcă să încălzească o discuție care a fost deja în prima parte a anului”.
Răspunsul ministrului la postarea senatorului USR nu este foarte clar. La insistențele jurnaliștilor, a afirmat că nu se vor face reduceri de personal, pentru că „avem bani suficienți”. Însă, tot el spune că ministerele trebuie să se încadreze în niște limite, chiar dacă au bani și „să-și stabilească cheltuielile într-o logică normală”.
Teodorovici a mai spus că fiecare minister în parte, orice agenție publică, trebuie să facă o analiză, și dacă sunt astfel de cheltuieli să și le adapteze în mod corespunzător.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.