In Cehia si Cipru se poate calatori pe baza de carte de...

In Cehia si Cipru se poate calatori pe baza de carte de identitate

0 245

Cetatenii romani ar putea avea dreptul de a calatori in baza cartii de identitate, incepand din 1 ianuarie 2007, in toate statele Uniunii Europene, a anuntat astazi ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in cadrul videoconferintei cu prefectii si reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale.
Cipru si Cehia, care prevazusera initial conditii restrictive privind regimul calatoriei in baza cartii de identitate, au anuntat, in urma demersurilor intreprinse de autoritatile romane, ca vor accepta documentele romanesti de identitate ca documente de calatorie la intrarea cetatenilor romani pe teritoriul lor, a informat ministrul Administratiei si Internelor.
In ceea ce priveste Suedia, la solicitarea ambasadei acestui stat la Bucuresti, Ministerul Administratiei si Internelor a transmis ieri inca o data specimenele documentelor de identitate romanesti in circulatie, un raspuns oficial fiind asteptat in scurt timp.
In Belgia si Slovacia, procedurile privind transpunerea in dreptul intern a prevederilor privind exercitarea acestui drept se afla in curs.
La lista statelor care accepta intrarea cetatenilor romani pe teritoriul lor pe baza cartii de identitate se va adauga Bulgaria, care va deveni membru al Uniunii Europene in acelasi timp cu Romania, la 1 ianuarie 2007.
In conditiile unui raspuns favorabil din partea Suediei, calatoria cu cartea de identitate va fi posibila pe intregul spatiu al Uniunii Europene.
Pentru a preintampina eventualele neplaceri sau intreruperi ale calatoriei, in perioada necesara agentilor politiilor de frontiera din celelalte state membre pentru a se familiariza cu documentele romanesti de identitate, Ministerul Administratiei si Internelor recomanda cetatenilor romani sa aiba asupra lor si pasaportul in cursul deplasarilor in strainatate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.