In biserica si in fata ei

In biserica si in fata ei

0 147


Zilele acestea de mare sarbatoare si adanca meditatie crestineasca au adus in bisericile Brasovului sute si mii de credinciosi, care, chiar daca altfel nu prea se omoara cu ritul ortodox, au tinut sa fie prezenti la slujbele prilejuite de nasterea Domnului. Daca in restul zilelor omul se multumeste sa se inchine cand trece pe langa o biserica sis a spuna seara o scurta rugaciune, zilele acestea au prilejuit un adevarat pelerinaj catre lacasurile sfinte.


Iar in biserici preotii si-au facut pe deplin datoria, facand si mai inaltatoare atmosfera de taina si sfiosenie ce te cuprinde pasind intr-o biserica.


?


Dar afara, pana sa intri in lacasul sfant?


Parea ca te afli intr-un purgatoriu, unde suflete urate, asteptand sentinta spre iad, isi bateau joc de Sfantul Eveniment.


Zeci si sute de cersetori de felurite ranguri, varste si sexe inoportunau credinciosii ce doreau sa intre. Insistenta scabroasa a tiganilor si puilor lor? – da, aceasta este etnia care manjeste, prin reprezentantii ei, chiar si clipele inaltatoare ! – este cea mai neagra pat ape scutecul imaculat al Nasterii Domnului. Nimic nu poate fi comparat cu hidosenia celor care trageau pur si simplu de tine ca sa le dai. Si nu orice. Cozonac, placintele, covrigi, acestea erau refuzate. In schimb vroiau bani, iar daca suma era mica sau nu vroiai sa le dai, te pomeneai imbracat in injuraturi.????


?


Se pare ca impotriva acestei specii care a facut Romania de ras in Europa civilizata sunt necesare masuri drastice, nu numai vorbe goale despre ajutor in integrare. O situatie teribila, dar amarnic de concreta.


?


Dumnezeu sa ne lumineze !


?


Dan Bota


?


.


?COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.