In asteptarea ursilor gunoieri

In asteptarea ursilor gunoieri

0 158

Luna martie va scoate, cu siguranta, ursii din padurile Brasovului. Mai ales pe cei gunoieri, care s-au deprins de multi ani sa manance din containere si care, tocmai din pricina acestui obicei deviant, nici macar n-au hibernat in aceasta perioada. Desi nu le-a fost inca semnalata prezenta prin preajma pubelelor de pe strazile ce se invecineaza cu padurea, autoritatile asteapta ca ursii sa-si faca aparitia de la o zi la alta.
Noile reglementari impuse de Uniunea Europeana in privinta actiunilor impotriva animalelor ingradesc si mai mult decat pana acum spatiul de manevra al autoritatilor. Ursii nu mai pot fi ucisi, capturati si inchisi in custi. Responsabilii locali cu gestionarea prezentei ursilor in preajma zonelor locuite pot cel mult sa-i tranchilizeze si sa-i mute in alte fonduri forestiere. Autoritatile dau insa asigurari ca nu se vor mai repeta incidentele din anii trecuti, cand ursii au ajuns in curtile, ba chiar si in casele oamenilor.
Punctele in care este asezata hrana ursilor au fost deja mutate spre interiorul padurii si, incet-incet, vor fi mutate si mai mult, pana cand fiarele vor fi indepartate complet de oras. In plus, zonele frecventate de ursii gunoieri vor fi patrulate zilnic, dupa lasarea intunericului.
Trei ursi sunt monitorizati in prezent – doi masculi si o femela – carora li s-au implantat cipuri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.