In aprilie cea mai scazuta natalitate din 1930

In aprilie cea mai scazuta natalitate din 1930

0 83

Romania a inregistrat in luna aprilie 2011 cea mai scazuta natalitate din ultimii 81 de ani, a declarat sambata deputatul PNL Mariana Campeanu, ea apreciind ca scaderea numarului de nou-nascuti este consecinta lipsei masurilor de protectie sociala ale Guvernului in ceea ce priveste mama si copilul.
Deputatul liberal a punctat faptul ca rata natalitatii din aprilie este mai mica si decat cea consemnata in perioada razboiului si a atras atentia ca acest indicator demografic s-a mentinut in scadere cu 10%, in primele sapte luni ale acestui an, comparativ cu anul 2010.
“Un studiu ONU arata ca in Romania, in aprilie 2011, s-au nascut cei mai putini copii de cand exista date despre natalitatea din Romania, adica din anul 1930. Studiile cercetarii efectuate de ONU au nominalizat Romania ca una dintre primele tari din Europa care va disparea, ca natiune, din cauza lipsei de masuri pe care Guvernul nu le ia. (…) Avem un pericol care ne priveste ca natie. Nici in perioada razboiului nu s-a intamplat acest lucru. Acuz de rea intentie Guvernul pentru ca politicile pe care le ia pe linia protectiei familiei si copilului sunt, de fapt, impotriva copiilor si a familiilor din Romania”, a spus deputatul Mariana Campeanu.
Pe de alta parte, fostul ministru al muncii a aratat ca in anul 2008, in Romania a fost consemnata cea mai mare rata a natalitatii, parlamentarul liberal precizand ca acest lucru s-a datorat masurilor de protectie sociala a familiei luate din anul 2005, printre acestea fiind nominalizate stabilirea indemnizatiei pentru mame la 85% din veniturile acesteia si concediul de doi ani pentru cresterea copilului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.