In actualitate: Spitalul Harman

In actualitate: Spitalul Harman

0 267

Saptamana viitoare, autoritatile brasovene vor avea o noua runda de intalniri pentru a discuta demararea investitiei Spitalul Clinic de Urgenta ce urmeaza sa fie construit in locatia Harman.


Despre aceasta investitie, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat: „Miercuri, 22 noiembrie, vor avea loc doua intalniri cu reprezentantii Badesa si ne vom deplasa la BCR pentru garantarea creditului spaniol. Demersurile sunt avansate, mai ramane sa primim acordul Ministerului Justitiei si urmeaza sa ajunga pe masa Guvernului pentru aprobare. Potrivit unui sondaj, doua treimi din locuitorii judetului Brasov doresc ca Brasovul sa aiba un spital modern. Asadar, avem obligatia morala sa asiguram cetatenilor servicii medicale de calitate”.


?


Echipamente medicale de ultima generatie


Cancescu a mai precizat ca odata cu delegatia facuta in Spania a vizitat si doua firme care fac echipamente medicale: „Este vorba despre echipamente Phillips, cu inalt grad de tehnologie. Trebuie sa recunoastem ca si Guvernul spaniol are interes pentru a promova aceste echipamente. Am mai vizitat cateva spitale si am ramas uimit de nivelul serviciilor de calitate din spitalele spaniole”.


?


Daramarea Oncologiei si Dermatologiei


Datorita deprecierii cladirilor in care functioneaza Spitalul de Oncologie si Spitalul de Dermatologie, de fapt sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, Cancescu a anuntat ca este hotarat sa propuna Consiliului Judetean Brasov spre aprobare daramarea celor doua sectii. Referitor la Spitalul „Marzescu”, presedintele CJ Brasov a spus ca este hotarat sa scoata la vanzare aceasta locatie si Consiliul Judetean sa incaseze o suma cat mai mare: „Va fi organizata licitatie si nu am de gand sa ne expunem. Va fi o transparenta totala. Am fost la fata locului si cu Marko Gabor, consilier judetean si expert in terenuri. Suma pe care putem sa o incasam numai pe aceasta locatie se poate ridica la 400 milioane euro, suma cu care putem sa realizam alte investitii in sanatate”.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.