In 2013, Brasovul ar putea gazdui Festivalul Olimpic al Tineretului European

In 2013, Brasovul ar putea gazdui Festivalul Olimpic al Tineretului European

0 105


Comitetul International Olimpic a admis candidatura Romaniei la organizarea editiei 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European pentru Sporturile de iarna. Competitiile urmeaza sa se desfasoare in localitatile Brasov, Predeal, Rasnov si staiunile de pe valea Prahovei. Conform estimarilor Presedintelui Comitetului Olimpic Roman, Ovidiu Morariu, vor veni la Brasov peste 1000 de sportivi si 2500 de oficiali din 45 de tari.


Dar, pentru ca brasovenii sa se poata mandri cu un asemena eveniment, va trebui ca autoritatile sa se puna pe treaba. Consiliile Judetene Brasov si Prahova si Consiliile locale ale localitatilor implicate in desfasurarea Jocurilor Olimpice trebuie sa se preocupe atat de infrastructura turistica, cat si de infrastructura de transport, astfel incat accesul delegatiilor sa fie cat mai usor.


In privinta bazelor sportive, s-a calculat ca ar fi necesara o investitie totala de 12-13 milioane de euro pentru ca acestea sa arate asa cum trebuie. Cat despre acces, sa speram ca nu va fi o problema: aeroportul Brasov Ghimbav va fi cat se poate de functional, la fel ca si autostrada Bucuresti Brasov care asigura si legatura cu statiunile de pe Valea Prahovei.


Sa vina sportivii!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.