In 2008 se va mentine nivelul ascendent al turistilor straini

In 2008 se va mentine nivelul ascendent al turistilor straini

0 99


Conform estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, numarul de turisti straini care vor vizita Romania in 2008 va continua sa creasca, dar intr-un ritm inferior celui din 2007. Aceeasi situatie se va inregistra si cu privire la numarul romanilor care vor prefera sa-si petreaca vacantele in strainatate.


Cresterea spectaculoasa din 2007 s-a datorat facilitatilor conferite de statutul de tara membra UE si de posibilitatea romanilor de a calatori liber, doar cu cartea de identitate in buzunar. In acest context, intrarile de vizitatori straini la frontiera au urcat cu 27%, de la 6,036 milioane in 2006 la 7,667 milioane in acest an. Sosirile din state europene au avansat cu 27%, iar cele din UE cu 45%. Calatoriile romanilor in strainate s-au majorat cu 23%, de la 8,905 milioane in 2006 la 10,95 milioane.


Si anul care vine va spori afluxul de turisti straini in Romania dar si numarul de turisti Romani care trec granitele tarii pentru petrecerea vacantelor si week-endurilor.


“Apreciem ca si anul 2008 va fi marcat de aceleasi tendinte, respectiv o crestere a interesului europenilor pentru Romania si a interesului romanilor pentru a calatori in strainatate, chiar daca ritmul de crestere se va atenua”, se arata intr-un comunicat al FPTR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.