IN 1918 ARMATA ROMANA A SCAPAT UNGARIA DE BOLSEVISM !

IN 1918 ARMATA ROMANA A SCAPAT UNGARIA DE BOLSEVISM !

0 921
Liderii Ungariei ,de 95 de ani incoace ,tot reclama international si se jeluie,protestand mincinos pe la toate institutiile europene si americane PENTRU RECUPERAREA teritoriilor pe care,chipurile le-ar fi pierdut din cauza Trianon-ului. Pana la urma cineva a „pierdut” ce nu i-a apartinut niciodata !  In urma acestui important Tratat istoric de la Trianon  s-au reasezat atunci natiunile in matca lor etnica fireasca si reala. Dar intrebam : unde a fost adevarata „granita etnica” romaneasca , la vest de actuala granita teritoriala, rezultata in urma Tratatului international de Pace?
Celor care militeaza pentru „solutii revizioniste si iredentiste” avansand solutii asa-zis istorice pentru „autonomia” sau „decuparea/federalizarea” teritoriului  Romaniei le trebuie reamintite anumite informatii si pentru asta o sa folosim chiar date statistice exclusiv de   provenientza maghiara.
Dupa cum se vede in imagini , romanii si alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei si Transilvaniei au suferit o maghiarizare fortata agresiva,aproape totala.Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci , de catre austrieci,dupa aproape 200 de ani de ocupatie,cand statul maghiar nu a existat?? 
In anul 1715 in actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzati 55,6% germani si doar 19,4% unguri si maghiarizati (cam 25% erau slavii si romanii), ca in 1891 sa mai ramana doar 23,7% germani in timp ce ungurii si maghiarizatii sa atinga aproape 46,1%! Si un exemplu din Principatul Transilvaniei: Intre anii 1880 si 1890 structura etnica a municipiului Deva a evoluat astfel: ungurii si maghiarizaţii au crescut cu 293,9%, romanii au crescut doar cu 21,2% iar germanii au scăzut cu 67,7%!  

https://2.bp.blogspot.com/-a39bBTIbLOA/U5MfLcU0bcI/AAAAAAAACME/EHW4Ua5vasc/s1600/romanii-din-ungaria-1.jpg
Astazi Romania s-a trezit vulnerabila din cauza legislatiei prost conceputa si a coruptiei si este pusa in situatia de a restitui in integrum proprietati, cladiri sau terenuri pentru care statul roman oricum a platit despagubiri imense, in tone de aur, in anii ’30 ai secolului trecut.Cu alte cuvinte Romania iese in paguba de doua sau chiar de trei ori, daca stam sa ne gandim ca taxele folosite pentru a ridica multe dintre cladirile din Transilvania erau platite de catre patura sociala inferioara, adica de tarani si mici mestesugari sau comercianti, care in marea lor majoritate erau romani, nobilimea din cele trei natiuni privilegiate fiind scutita de taxe.
Multe din asa zisele restituiri din Transilvania s-au facut prin fraude grosolane si practic Romania este furata metru cu metru patrat in fiecare zi. Dar daca tot militeaza liderii maghiarilor din Romania pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiara , de ce nu cer acelasi lucru si pentru romanii a caror biserici chiar au fost confiscate sau daramate in Ungaria? Este vorba de cel putin 192 de biserici romanesti confiscate in Ungaria dupa primul Razboi si de multe alte imobile si proprietati care nu au mai fost niciodata retrocedate sau acordate despagubiri proprietarilor de drept sau mostenitorilor acestora.Si nu este vorba doar de uriasa Mostenire Gojdu, lasata prin Testament recunoscut Comunitatii romanilor din Ungaria si Transilvania;dar de 7-8 ani nici macar ridicarea unei statui a marelui carturar,Mitropolitul Andrei Saguna,nu este posibil la Jula in Ungaria !!  In Romania, daca va vine sa credeti, au venit destui cetateni unguri sa obtina proprietati sau imobile ca mostenire , pe baza unor acte unguresti din secolul XVI,aduse din Ungaria?
In cartea „NATIONALISMUL RASIAL UNGURESC – Documente “ (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961) partea a II-a descrie „Razboiul de exterminare asupra minoritatii germanilor din Ungaria“. Autorul citeaza articolul lui Gyulla Illyes (nn-poet si prozator) – “Ancheta despre Svabi“ din ziarul „Nyugat“ (1933): „Transdanubia se află în pericol, toată lumea stie asta aici (în Branau). Ce se întâmplă dacă Transdanubia, intr-o zi, se separa de Ungaria? Poate că mica bucata care rămâne între Dunăre şi Tisa sa mai rămâna maghiara? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare, pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se razbate in acest fel pana in fata Pestei, realizand jumatate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (-judet la est de taul Balta – Balaton).
Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş ( Branau capitala Suabiei turcesti, oras german, inca nemaghiarizat complet in 1933) a fost, probabil, capitala ţării  dar niciodată a poporului … „. Temerile acestui scriitor ungar sunt graitoare prin ele insele si nu mai trebuiesc comentate. 
https://2.bp.blogspot.com/-uxcF06GbFrk/U5MiarUvVkI/AAAAAAAACMY/E8YiIBm2MuU/s1600/romanii-din-ungaria-4.jpg
Daca procedam exact ca ungurii in 1918 trebuia sa cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia asa zisului Tinut Secuiesc sa cerem autonomie pentru Tinutul Crisanei pana la Tisa (?!) in secolul XXI al Europei Unite? Daca ungurii asa au gasit de cuviinta si statul  corupt si mafiot roman a incuviintat sa „retrocedeze” proprietati sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul XVI , de ce nu am cere si noi ce este al nostru din Ungaria? Romanii au dreptul si ei sa ceara inapoi bisericile fundatiile scolile si celelalte proprietati furate si deznationalizate de statul maghiar! Vreti enclava ungureasca in Romania?

Celor care militeaza pentru „solutii revizioniste si iredentiste” avansand solutii pentru „autonomia” sau „federalizarea” teritoriului  Romaniei le trebuie reamintite anumite informatii si pentru asta am  folosit chiar date statistice doar de   provenientza maghiara.(prof.deak andrei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.