Impuscaturi ziua-n amiaza mare pe Saturn

Impuscaturi ziua-n amiaza mare pe Saturn

0 65

Strada Saturn parea pana ieri o artera linistita, cu nimic mai zgomotoasa decat suratele ei de pe harta urbanistica a orasului. Ieri pe la pranz, insa, tihna si plictisul locatarilor au fost sfasiate de doua focuri de arma. Cu atat mai zgomotoase si mai neobisnuite cu cat nu proveneau din incaierarea dintre doua gasti de cartier sau din arma din dotarea unui politist in actiune. Pur si simplu, cele doua impuscaturi au rasunat ziua-n amiaza mare din apartamentul in care vecinii stiau ca locuieste familia unui student eminent.
E drept ca vecinele nu sunt intotdeauna cel mai bun barometru al presiunii dintr-un bloc. Tocmai pentru ca stau prea mult pe-acasa si au prea mult timp la dispozitie ca sa nu si-l ocupe cu inflorituri stilistice si exagerari binevoitoare. Cert este ca, undeva pe la etajul cinci, geamul unei camere era gaurit in doua locuri iar betonul blocului reverbera inca de la cele doua focuri trase.
Una dintre vecinele vigilente a sunat imediat politia ca sa anunte ca un baiat se impuscase in cap. Echipajul sosit la fata locului s-a petrecut pe scari cu o ceata de adolescenti – baieti si fete – care se imbulzeau sa ajunga cat mai repede la aer curat. Aratau ca si cand chiar aveau nevoie de o gura de aer proaspat. Fetele – eleve la Colegiul Mesota din cate se pare – chicoteau si aveau reactiile pe care le au de obicei tinerii sub efectul unei doze mici de halucinogene, luate in combinatie cu putin alcool.
Dupa toate aparentele, Victoras, student la Silvicultura, dadea o petrecere diurna la el in apartament, la care invitase cativa colegi si amici. Imbibat bine de alcool si devastat ca prietena lui tocmai il parasise, a luat arma de vanatoare pe care o avea in casa si a tras doua focuri spre geam. Martori la lectia de tir a colegului lor, amicii lui Victor, pe care presa i-a gasit adunati ciopor in fata scarii, nu pareau impresionati de incidentul balistic la care tocmai asistasera si se distrau pe seama reporterilor veniti sa-si faca treaba.
Primele cercetari ale politistilor cu stabilit ca tanarul avea permis pentru arma cu care a tras sa-si impuste ghinionul in dragoste. Asta nu-l scuteste sa riste pana la doi ani de inchisoare pentru a fi facut uz nepermis de arma letala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.