Impozit pe profiturile exceptionale?

Impozit pe profiturile exceptionale?

0 150

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) discuta cu partidele parlamentare despre introducerea unor taxe pentru profiturile exceptionale din domeniul extractiv din Romania, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

”Tema impozitarii profiturilor exceptionale se discuta in toate tarile europene. Membrii Comisiei Europene au discutat in acest sens si au luat in calcul aplicarea unui regulament la nivel european, dar nu au ajuns, deocamdata, la o concluzie”, a afirmat Pogonaru.

Potrivit secretarului general al AOAR, Cristian Parvan, in Romania sunt 200 – 250 milioane euro redevente la nivel anual, iar 98 la suta sunt redevente din petrol. „Preturile materiilor prime se dubleaza sau se tripleaza si cei care exploateaza au parte de castiguri ca la loterie”, a spus acesta.

”Trebuie sa purtam discutii cu partidele parlamentare in contexul european. Trebuie sa vedem ce masuri au luat celelalte tari si sa stabilim o modalitate de lucru pentru noi” a declarat Cristian Parvan.

AOAR va incepe o campanie in cadrul careia reprezentantii Asociatiei se vor intalni cu cei ai partidelor parlamentare si ai institutiilor de cercetare economica pentru a stabili strategia fiscala pe care trebuie sa o abordeze Romania pentru dezvoltarea mediului economic. Prima intalnire va avea loc saptama viitoare.

”Ne trebuie o strategie fiscala pe termen lung pentru ca investitorii sa stie, pe termen lung, cum isi exploateaza investitia”, a mentionat vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina.

La intalniri se va discuta si despre impunerea unei cote unice de impozitare la nivel european si despre deplasarea accentului de pe impozitarea poluarii pe scaderea impozitarii fortei de munca.

De asemenea, AOAR va solicita respectarea stricta a unei perioade de minimum sase luni pentru orice modificare de natura fiscala si introducerea legala a unor perioade tranzitorii si de conformare de minimum un an. Oamenii de afaceri vor solicita partidelor politice elaborarea bugetului multianual 2008 – 2013, in conformitate cu reglementarile CE si Fondului Monetar International.

Printre prioritatile AOAR se numara reducerea cu zece la suta a cheltuielilor la nivelul administratiei centrale si locale prin realizarea de proceduri care sa permita informatizarea activitatii, informatizarea completa a sistemului fiscal. Totodata, AOAR sustine corectarea Constitutiei Romaniei si a Codului Fiscal in unele puncte, in care se regasesc, potrivit AOAR, disfunctionalitati

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.